Bijkomen op het hoogste punt van Nederland.FOTO WTC DE TRAPPISTENTRAPPERS
Bijkomen op het hoogste punt van Nederland.FOTO WTC DE TRAPPISTENTRAPPERS gvg

Trappistentrappers gaan langer door

Wernhout – De prachtige nazomer is een perfecte stimulans om er nog eens lekker tegenaan te gaan. Met goed bezochte zondagsritten tot gevolg maar ook veel Trappistentrappers die hun kans grepen om elders wat extra kilometers te maken.


Met name fietsparadijs Zuid-Limburg werd afgelopen week door talrijke clubleden bezocht. Niet alleen door clubleden trouwens, het was er sowieso erg druk met fietsers. Hoogtemeters maken in het buitenland zat er dit jaar niet in en dan is het heuvelachtige Limburg een prima alternatief.


Zondagsritten
Om toch maar zoveel mogelijk trainingskilometers te kunnen maken in dit korte seizoen besloot de A groep opnieuw om een langere rit te rijden. Het werden 140 kilometers over Willemstad, de Philipsdam en de Oesterdam.

De frisse ochtendtemperatuur verdween gelukkig al snel maar de wind helaas niet. Er stond al een straffe wind maar daarbij stonden ook alle windmolens nog aan, dat is een beetje dubbelop natuurlijk en die dingen vreten nog stroom ook.

Het laatste stuk werkte de wind echter in het voordeel van de 14 renners en zonder noemenswaardige problemen arriveerden zij na drie uur en drie kwartier weer in Wernhout.

De B groep vertrok met 20 man en kwam weer terug met 20 man, in tegenstelling tot vorige week. Het bleef allemaal rustig tijdens de rit van 113 km naar Dinteloord.

Het laatste stuk met zijwind was wel behoorlijk pittig en door de vele veranderingen van rijrichting was het vaak aanpoten om je plekje uit de wind te houden. Maar al was het een rustige rit, het was allerminst een saaie rit, een mooie ronde en prima gefietst.

De C groep vertrok met 28 man, verdeeld in twee groepen. Met wind in de rug naar Drimmelen was geen probleem, de terugweg over Dorst was een ander verhaal.

Een stevig ritje van 97 kilometers met nogal wat klinkerwegen, een pechgevalletje, een wegafsluiting en een zeer acceptabel tempo.

Ook deze groep kon de zondagochtend in tevredenheid afsluiten.

De geschiedenis herhaalt zich. Reden we vier jaar geleden met een mooie A groep, een B en C groep die zowat wekelijks moest splitsen en een aardig bezette D groep, het is nu niet anders, weer net als toen.

Een klein verschil is er wel, in het verleden hield de D groep een korte ‘bananenpauze’, afgelopen zondag hielden ze een korte ‘spuugpauze’. Vraag er verder maar niet naar, wij willen het ook niet weten. Met hun 85 km lange rit richting Huibergen hadden de 16 renners overigens geen problemen.


Programma
Onze A en B groep vertrekken zondag 20 september weer om 8.30 uur bij café van T in Wernhout.

In onderling overleg kan dit worden aangepast.

De C groep heeft snode plannen om nog een lange rit te rijden, in de appgroep wordt overlegd over afstand en tijdstip van vertrek.

De D groep vertrekt om 9.00 uur.


Verlenging
Bij gebrek aan veldtoertochten wordt ons wegseizoen uitgebreid tot eind oktober.

Tot die tijd blijven dus vier groepen actief op de weg.

De te rijden afstanden kunnen in onderling overleg worden bepaald en de rituitzetters die tijdens de lockdown verstek hebben moeten laten gaan zouden nu hun rit alsnog kunnen uitzetten.[n]