Café Brein gaat weer op stap

ZUNDERT - Volgende week donderdag, 24 september, is het weer de vierde donderdag van de maand en dat betekent dat onder normale omstandigheden Café Brein weer als ontmoetingsplek voor personen met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) plaats zou vinden.


Maar de Corona-situatie maakt het onmogelijk om op de gebruikelijke wijze, in een binnenruimte, bij elkaar te komen. De 1,5 meter afstandsregel zou niet kunnen worden gewaarborgd. Vandaar dat de initiatiefgroep van Café Brein besloten om, net als vorige maand, op stap te gaan en haar activiteit op locatie en in de buitenlucht te houden.

Bezocht Brein vorige maand het Maria Labyrint van de Gebr. Nouws in Wernhout, volgende week donderdag reist Café Brein naar de Menmoerhoeve aan de Zundertseweg 66 in Etten-Leur. Dit recreatiebedrijf aan de rand van het natuurgebied De Pannenhoef heeft de groep bezoekers van Café Brein veel te bieden. Naast de terrassen die gebruikt kunnen worden, kan de groentetuin en de vlindertuin bezocht worden. Daarnaast kan een bezoek gebracht worden aan de schapen en koeien die nog steeds op de Menmoerhoeve te vinden zijn. De eigenaar van de locatie zal aan de Brein-bezoekers iets vertellen over de opzet en doelstelling van het bedrijf. En de bezoekers kunnen in de tuinen en op de wandelpaden naar believen vrij wandelen.

Indien de weersomstandigheden het niet toelaten om buiten te vertoeven, dan is er voldoende plaats in de gebouwen waar de groep bijeen kan zijn met in acht name van de 1,5 meter afstand. Voor de Café Brein bezoekers die een beetje van de natuur houden is een bezoek aan Café Brein aan de Menmoerhoeve volgende week donderdag zeker aan te bevelen.

Als eventuele geïnteresseerden problemen hebben met het vervoer er naar toe kunnen zij zich melden via het e-mailadres info@cafebreinzundert.nl; dan wordt het vervoer door de initiatiefgeroep geregeld.

De maandelijkse activiteiten van Café Brein staan open voor iedereen die zich betrokken voelt bij het thema. Dat kan zijn als cliënt of patiënt, maar ook als familielid, mantelzorger of op welke andere wijze dan ook geïnteresseerde.

NAH staat voor de gevolgen van een hersentumor of -infarct, beroerte, een ongeval, MS of Parkinson of een andere oorzaak waardoor hersenletsel is ontstaan.

Voor meer informatie zie; www@cafebreinzundert.nl.[n]