Veerkrachtig Moerse Boys grijpt eerste seizoenszege

ZUNDERT - Ietwat getergd wellicht, vastberaden om zich te bewijzen. Nauwelijks balverlies, belangrijke intercepties als handelsmerk.

In het doelpuntrijke treffen met RKSV Nuenen waren het de scorende voorwaartsen die de meeste aandacht opeisten, maar in hun schaduw was het Justin die uitgroeide tot man van de wedstrijd. Moerse Boys boekte in Nuenen zijn eerste competitiezege: 3-5.

Revanche

Doelpunten bij de vleet deze middag op sportpark Oude Landen, het prachtige complex van Nuenen. Vijf Klein-Zundertse treffers bleken voldoende voor de volle buit. Daarmee revancheerde Moerse Boys zich voor het fletse optreden van een week eerder. Met name na rust speelde het vlaggenschip alleraardigst. Meer dan eens waren vlotte combinaties te bewonderen, de ruimte op de vleugels werd optimaal benut. De tropische temperaturen hadden geen vat op de oranjehemden. Marvin en Bart waren op de flank haast onvermoeibaar. Op het Nuenense kunstgras ontspon zich een open wedstrijd waarin met name vóór rust individuele fouten aan beide kanten resulteerden in doelpunten. Pim profiteerde van gegrabbel van de Nuenen-goalie, aan de overzijde tastte Tom mis bij een hoge bal, die vervolgens via Sietse in het eigen doel belandde. De achilleshiel van Moerse Boys – tegentreffers worden té eenvoudig geïncasseerd – kwam vóór rust duidelijk bloot te liggen. Halverwege had het net al vijfmaal gebold. Eén euro per doelpunt voor de toeschouwers, die bij binnenkomst vijf euro entree betaalden. Steeds kwam Nuenen op voorsprong. De snelle 1-0 werd ongedaan gemaakt door Pim, Daan wiste vanaf de strafschopstip de 2-1 uit. Toch kwam Nuenen wéér op voorsprong. Justin voorkwam op slag van rust met een ultieme ingreep verder leed: met een uiterste krachtsinspanning haalde hij de bal van de doellijn. Niet voor het laatst deze middag was de middenvelder goud waard.

Justin, stofzuiger én spelmaker

Sinds zijn entree op Akkermolen in de zomer van 2019 is Justin haast niet meer weg te denken uit de startelf. Hij is stofzuiger en spelmaker ineen, de bal als grootste vriend. In Nuenen was hij zowel defensief als offensief van grote waarde. Hij leidde na rust twee doelpunten in. Mede daardoor keerde Moerse Boys het tij. Tien minuten na de thee werd de basis gelegd voor de wederopstanding. Rik bleef op wilskracht in balbezit en stuurde Bart op rechts de diepte in. De voorzet van de flankspeler werd door Daan beheerst tot doelpunt gepromoveerd. Arbiter De Loos verdiende daarbij een compliment: hij paste op het juiste moment de voordeelregel toe.

Sleutel naar succes

Het momentum was vervolgens bij De Moer, dat meer en meer geloofde in een positieve afloop. Met overtuiging ging het op jacht naar meer. En dat kreeg het ook. Weer lag de sleutel naar succes op de rechterflank. Justin veroverde de bal, waarna Daan opnieuw Bart aan het werk zette. Ditmaal bood de rechtervleugelspeler Pim een haast niet te missen kans, 3-4. De invalbeurt van Jesse, die bij een 3-3-stand inviel, legde Moerse Boys vervolgens geen windeieren. De invaller passeerde, hield overzicht en legde klaar. Pim tekende met zijn derde van de middag voor de beslissing. Belangrijker: de drie punten waren in veilige haven. Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal. Moerse Boys zegevierde en beleefde daardoor plots een succesvollere competitiestart dan vorig seizoen. Het veldspel na rust gaf de burger ook moed.

Zondag weer een wedstrijd op Akkermolen. IFC-thuis dan. Let op: ook hiervoor zal weer de aanmeldprocedure gelden. Tot dan![n]