Potje Mazlo. FOTO L. STAMKOT
Potje Mazlo. FOTO L. STAMKOT L. Stamkot

Overvliegen Scouting Rijsbergen

RIJSBERGEN - Voor de gehele groep van Scouting Rijsbergen was het afgelopen zaterdag overvliegdag. Gezamenlijk zijn er de hele dag diverse spellen gespeeld en als hoogtepunt stond het overvliegen zelf op de planning. Een top dag met veel lachende gezichten en zon!


De dag begon traditiegetrouw met de opening bij de vlag, om hierna een paar rondes Mazlo te spelen. Bij Mazlo moet de pion van de tegenpartij gestolen worden, echter moet daarvoor een heus labyrint doorlopen worden. Om het nog een tandje moeilijker te maken, mag de tegenstander je over de lijn duwen, waardoor je af bent.


Tosti-estafette

Vlak voor het middaguur was het tijd voor de tosti-estafette. Door middel van een estafette je eigen tosti bij elkaar verdienen! Het klinkt simpel, maar de hindernissen afleggen met een bordje in je handen met daarop een halve tosti, is alleen weggelegd voor echte scouts. Iedereen, geen uitzonderingen, van klein tot groot, heeft zijn eigen tosti bij elkaar gerend. Buiten adem zijn ze nog geupgrade met extra toppings en vervolgens buiten gebakken op gasstellen. Gezellig op een kleedje op het gras gepicknickt tot alle buiken vol zaten voor de gezellige bingo. Twee tafels vol met prijzen en hele fanatieke jeugdleden. Iedereen heeft hartstikke hard z'n best gedaan en is daarom ook met minstens één prijs naar huis gegaan.


Hoogtepunt

Tijdens de bingo stroomden de papa's en mama's al langzaamaan binnen voor het hoogtepunt. Aan het begin van elk seizoen gaan de oudsten van elke speltak over naar een nieuwe groep; het overvliegen. Dit jaar door over een grote toren te klimmen en via een brug op de trampoline te belanden om in de figuurlijke armen van hun nieuwe speltak te springen. Iedereen is veilig over gevlogen en heeft er zin in om weer bij hun nieuwe speltak te beginnen komende zaterdag.


Nieuwe leden

Ben jij ook nieuwsgierig geworden naar alle leuke activiteiten bij Scouting Rijsbergen? Kom ook eens kijken op zaterdagochtend van 9.30-11.30 uur (4,5 - 15 jaar) of op vrijdagavond voor de oudere leden (15 - 18 jaar). Kijk op onze website www.scoutingrijsbergen.nl of onze facebookpagina en neem vooraf even contact op, zodat er rekening gehouden kan worden met je komst.[n]