Muziekvereniging Wernhout Vooruit kijkt naar toekomst

WERNHOUT - We leven in een bijzondere tijd. Het covid-19 virus heeft grote invloed op ons leven. Medio maart hadden we te maken met een lockdown. Onze vrijheid werd ernstig beperkt. Gelukkig werden daarna de regels stapsgewijs versoepeld. Als muziekvereniging mochten we begin juli weer gaan repeteren. Uiteraard rekening houden met de maatregelen die worden opgelegd door het RIVM.


Helaas kon ons zomeravond concert niet doorgaan. Met enige pijn in ons hart hebben we moeten meemaken dat de avond waarop dit concert gepland stond, een heerlijke zomeravond was.

De zomervakantie is voorbij. De repetities zijn weer gestart. Normaal gesproken komen we in het najaar langs met onze donateurskaarten. Echter het bestuur is van mening dat het in deze tijd niet gepast is om de leden langs de deuren te laten gaan. Mede doordat de wafelactie dit voorjaar ook niet door is gegaan, missen we als vereniging een behoorlijk bedrag aan inkomsten. Als u ons een financieel steuntje in de rug wil geven in deze bijzondere tijd, kunt u natuurlijk uw bijdrage aan onze vereniging overmaken. Ons bankrekeningnummer is NL91RABO0160541468 t.n.v. fanfare Wernhout Vooruit. Vanzelfsprekend zijn wij als vereniging heel blij met iedere steun die we krijgen.

31 oktober stond ons Themaconcert gepland. Voorbereidingen waren al volop in gang. Het thema was Wernhout’s got Talent. We hadden al een aantal acts gevonden die deze avond mee wilden doen. Maar zoals je in de tekst kunt lezen, ook dit optreden gaat niet door.

Vorig jaar hebben we samen met zanggroep Belcanto een kerstconcert verzorgd in de kerk van Wernhout. Dit was een hele sfeervolle avond. Zeker voor herhaling vatbaar. Of dat dit jaar gaat gebeuren is nog onzeker. We volgen de ontwikkelingen m.b.t. het Covid-19 virus op de voet. Als het mogelijk is om eind december een kerstconcert te organiseren, gaan we dat zeker doen. In welke vorm en waar dit concert dan gehouden wordt, zijn vragen waar we dan antwoord op moeten vinden. We houden u op de hoogte.

We sluiten dit bericht positief af: we mogen weer repeteren, blokfluitles op school gaat weer door, muziekproject Windkracht6 wat in maart abrupt werd afgebroken, krijgt een vervolg in oktober. Van onze leden is gelukkig niemand besmet met het virus. Dus we kijken met z’n allen vol vertrouwen naar de toekomst. Hopelijk zien/horen we elkaar weer snel.[n]