Slordig Moerse Boys ten onder bij VOC

ZUNDERT - Voor de fanatieke voetbalsupporters was het een hard gelag, de bekendmaking van de nieuwe coronamaatregelen van de overheid. Geen toeschouwers meer bij voetbalwedstrijden, luidde een van de maatregelen. VOC-Moerse Boys werd dan ook afgewerkt op een nagenoeg leeg sportpark. Geen handengekletter bij de opkomst, geen aanmoedigingen tijdens de wedstrijd. De entourage had veel weg van een wedstrijd in de krochten van het amateurvoetbal, maar het ging wel degelijk om een hoofdklasseduel.


Aanvankelijk leken de elf oranje-witten binnen de lijnen weinig moeite te hebben met de afwezigheid van de trouwe aanhang. Vastberaden, gesterkt in het vertrouwen door twee achtereenvolgende zeges, nam Moerse Boys vanaf minuut één het initiatief. Met name Marvin kreeg op de linkerflank keer op keer de ruimte om op te stomen. Hij deed dat naar hartenlust. Een handvol hoekschoppen en vrije trappen bleven in de openingsfase zonder gevaar.


Dot van een kans

Het was in die fase dat Moerse Boys het overwicht had moeten uitdrukken in de score. De grootste mogelijkheid om de opponent echt pijn te doen, was voor Pim. De aanvaller, die vorige week nog in quarantaine zat en IFC-thuis daardoor miste, schatte een lange pass van Marvin op waarde en verscheen daardoor vrij voor de doelman. Zijn eerste inzet werd gekeerd, waarna ook de rebound niet aan de topschutter was besteed. Een dot van een kans, waar Pim normaliter wel raad mee weet. Ditmaal dus niet. Hij bleef daardoor steken op vier competitietreffers. Vlak voor het half uur viel de openingstreffer aan de overzijde, in een fase waarin VOC steeds beter in de wedstrijd kwam. De wijze waarop het doelpunt tot stand kwam, was wonderschoon. De pas achttienjarige middenvelder van VOC ontdeed zich op behendige wijze van twee oranje-witte verdedigers, waarna hij Tom kansloos liet met een schot van 25 meter. Gedragen door de wind vloog de bal prachtig in de bovenhoek. Het was een doelpunt dat een groter podium verdiende, meer publiek bovenal. Dat mocht echter niet zo zijn. Desalniettemin was de vreugde aan Rotterdamse zijde groot. Waar de openingstreffer voor VOC als doping werkte, daar verzandde Moerse Boys na de 1-0 meer en meer in slordigheden. Alsof het zelfvertrouwen door één tegendoelpunt als sneeuw voor de zon verdween. Teveel ballen sprongen van de voet, teveel passes over korte afstand bereikten geen medespeler. Ook op momenten dat Moerse Boys dan wel gevaarlijk dreigde te worden, was de beslissende bal vaak niet goed.

VOC nam de controle over de wedstrijd stevig in handen en gaf die ook niet meer af.


Machteloos

In de tweede helft oogden de oranjehemden machteloos. Offensief kon het geen vuist maken tegen VOC, dat zijn zaakjes uitstekend op orde had. Moerse Boys moest een doelpunt maken, maar de thuisploeg stichtte het meeste gevaar. Pas in de slotfase, toen het met invallers Jesse en Siemen al alles-of-niets speelde, kwamen de Klein-Zundertenaren er nog een paar keer dreigend uit. Een vrije trap van Marvin mistte echter precisie, terwijl Cas in kansrijke positie op de doelman stuitte. Niet veel later deelde VOC de nekslag uit. Tom werd van dichtbij gepasseerd. Moerse Boys leed een nederlaag tegen een tegenstander waarvan het niet hoeft te verliezen. Toch was de verliespartij op basis van het grootste deel van de wedstrijd verdiend. Daarmee ervoer ons vlaggenschip na twee overwinningen weer wat verliezen is.


Programma

Zondag wacht op eigen sportpark weer een thuiswedstrijd. Tegenstander is dan EHC/Heuts.[n]