Werkgroep De Schroef zoekt vertegenwoordigers

ZUNDERT - Zoals bekend, organiseert de gemeente momenteel een participatietraject over de herontwikkeling van Cultuurcentrum De Schroef. Een van de aanbevelingen die daaruit voortvloeien, is het aanstellen van een werkgroep die belast wordt met het verder helpen uitwerken van een definitief plan voor een nieuw cultuurcentrum.

De gemeente omschrijft dat als volgt: “In deze werkgroep is elke toekomstige gebruikersgroep vertegenwoordigd. De werkgroep zorgt ervoor dat het gebouw voorziet in de behoeften van de toekomstige gebruikers. Ook denkt de groep in het algemeen belang. Met de ingebrachte kennis en expertise maakt de werkgroep een ontwerp, waarin zo veel mogelijk partijen een thuis vinden. Partijen zoals lokale culturele verenigingen, het sociaal domein, welzijnsorganisaties, en gemeente.”

In totaal - zo stelt de gemeente voor - bestaat de werkgroep straks uit 6 personen, waarvan er 3 uit het culturele veld afkomstig zijn. Stichting CultuurCentrum Zundert en Stichting Cultuurplatform Zundert leveren elk 1 vertegenwoordiger, de derde komt van de theater- en muziekverenigingen of van andere verenigingen of stichtingen met een culturele doelstelling.


Cultuurplatform Zundert heeft intussen het initiatief genomen om de vertegenwoordiging namens de vele verenigingen te organiseren. Omdat de gemeente uiterlijk 9 oktober al wil weten wie die vertegenwoordiger is, zijn intussen zoveel mogelijk culturele verenigingen en stichtingen gevraagd om per mail een kandidaat voor te dragen.


Stemmen op een vertegenwoordiger uit het culturele veld


Tot en met donderdag 8 oktober 20.00 uur kan daarop door die clubs worden gestemd, zodat de andere dag aan de gemeente gemeld kan worden wie dit deel van het culturele veld in de werkgroep gaat vertegenwoordigen. Voor meer informatie: info@cultuurplatformzundert.nl.[n]