Piet Vermonden met een van zijn beste duiven. FOTO JAN VAN STEENOVEN
Piet Vermonden met een van zijn beste duiven. FOTO JAN VAN STEENOVEN Foto: Jan van Steenoven

Piet Vermonden beste Zundertse duivenmelker 2020

ZUNDERT - Voor de duivenliefhebbers zit het seizoen er al weer enkele weken op. Dat de laatste vlucht niet door kon gaan past bij het bijzondere seizoen 2020.


Door Corona begonnen we 5 weken later aan het seizoen waardoor er veel aanpassingen waren in het programma, dit ook deels door gewijzigde losplaatsen omdat er geen losvergunning werd afgegeven door sommige gemeentebesturen.

Maar dit alles doet niets af aan het feit dat er toch weer kampioenen zijn aan het eind van het seizoen. Van de 25 regiovluchten die er waren wisten André en Marian Smits er 8 te winnen.

Generaal Kampioen

Nu alle resultaten over alle vluchten opgeteld zijn bleek Piet Vermonden uit Rijsbergen de beste duivenmelker uit de gemeente Zundert van het voorbije seizoen te zijn.

Al sinds zijn pensionering als leraar gaat veel van zijn vrije tijd op aan de duiven.

Was hij vroeger het meest succesvol in de grote vakantie van zijn school, nu staat hij er vanaf het begin.

De 2e en 3e plaats op het erepodium waren voor Dré Gommers en André Smits. De beste duif over het hele seizoen is een duif uit 2018 van André Smits.

Overige kampioenschappen

Op de vitesse en midfond vluchten oude duiven was Piet Vermonden ook de sterkste voor André Smits en Dré Gommers. De beste duif op deze vluchten zit bij Piet Vermonden op het hok en is een duif uit 2019.

De kampioen op de dagfond werd Adrie Verhaard die ook de beste duif (2017) op zijn hok heeft. Ook op deze speldiscipline waren André Smits en Dré Gommers de nummers 2 en 3.

Op de overnachtfond waren de duiven van de Gebr. Maas en Zn de allerbeste.

André Herijgers werd 2e en John Jorissen 3e. De beste overnachtduif zit bij Thijs van Welie.

De kampioen jonge duiven snelheid werd Marc Oostvogels voor Wim Antens en Piet Vermonden bij wie ook de beste duif zit.

Cor van den Broek werd kampioen op de midfond jonge duiven, 2e werd Charles Hendrikcx en 3e Leon Kools. De beste duif zit op het hok van Cor van den Broek.

Op de natour won André Smits het 1e kampioenschap, 2e werd Piet Kiewit en 3e Dré Gommers. Een duif geboren in 2020 van André Smits was het beste op deze vluchten.[n]