Hondje. FOTO TOM CLAASSEN
Hondje. FOTO TOM CLAASSEN Tom Claassen

Benefietveiling voor Van GoghGalerie op Catawiki

ZUNDERT - Van 23 oktober t/m 1 november 2020 organiseert veilingsite Catawiki een speciale benefietveiling ten bate van de Van GoghGalerie in Zundert. Kunstenaars die in het gastatelier in Van Goghs geboortedorp hebben gewerkt, stellen hiervoor veertig kunstwerken ter beschikking. Bieden kan via: catawiki.com/a/394163.

De Van GoghGalerie is gevestigd op de geboortegrond van Vincent van Gogh in Zundert. Hedendaagse kunstenaars die geĆÆnspireerd zijn door Van Gogh worden uitgenodigd hier een tijdlang te komen werken. Ze stappen letterlijk in de voetsporen van Van Gogh en dat levert bijzondere resultaten op.

De kunstenaars staan werken af die worden geveild ten bate van dit project. Met een aankoop wordt het Van Gogh artist-in-residence programma gesteund.

Voorafgaand en tijdens de veilingperiode worden de werken geƫxposeerd in het Vincent van GoghHuis. De werken kunnen daar worden bekeken. Om straks mee te kunnen bieden is een Catawiki account nodig. Registreren gaat eenvoudig via catawiki.com/a/394163.[n]