De Raadsheer kromt de rug tegen Covid-19

ZUNDERT - Bij het schrijven van dit stukje waren de nieuwe coronaregels nog niet bekend maar de harde werkelijkheid zal zijn dat Covid-19 het verenigingsleven niet alleen in 2020 in een wurggreep zal houden maar dat het virus ook in 2021 de samenleving nog zal geselen. Het club- en verenigingsleven is compleet ontwricht en dat eist een mentale tol bij veel mensen die elke week verlangend naar hun clubavond uitkijken.


Bij schaakvereniging De Raadsheer is het niet anders.

De interne competitie is twee weken geleden net als in maart weer stil gelegd moeten worden omdat nu de horeca al om 22.00 uur moet sluiten.

De speelzaal bij Het Wapen van Zundert is groot en ruim genoeg om te schaken met het in acht nemen van de corona maatregelen tegelijk. Maar de gedwongen sluiting om tien uur deed de club de das om.

Een schaakpartij kan gerust zomaar vier uur duren en dan is het niet moeilijk klok kijken als de eerste zetten om half acht op het bord verschijnen.

Het aanvangstijdstip zou op zijn vroegst naar 19.00 uur verzet kunnen worden omdat veel leden anders niet op tijd aanwezig kunnen zijn.

Het is doodzonde, de club floreerde en bruiste van de activiteiten maar die zijn allemaal afgelast en nu is het roeien met de riemen die je hebt. De landelijk schaakbond (KNSB) heeft ook al veel competities afgelast en we moeten maar afwachten of en wanneer De Raadsheer weer aan de externe competities mag gaan deelnemen.


Vriendschappelijke competitie

Om het schaakgevoel niet helemaal kwijt te raken speelt De Raadsheer voorlopig op donderdagavond een vriendschappelijke competitie.

Deelname is niet verplicht maar geheel vrijblijvend en met verkorte bedenktijd. I.p.v. vier uur duurt een partij nu maximaal maar twee uur. En dan redt je het net met de sluitingstijd als je om half acht begint. Maar de o zo gezellige derde helft schiet er geheel bij in en dat doet pijn, dat doet verdomde veel pijn, k-Corona!

Uitslagen 2e vriendschappelijke ronde op 8 oktober met verkorte bedenktijd: Willem de Kort-Goossen Keijl 0-1. Mia van Baarsen-Lars van Opstal 0-1. Lia van Hooijdonk-Marijn ten Velde 1-0. Kees van Erk-Herman Krijnen 0-1. Thijs van Opstal-Luuk van Dongen 0-1. Ron Been-William Gommers 1-0. Mark Schraets-Rick Mertens 0-1. Pascal Roos-Jorrit Havermans 0-1.[n]