Ron Jongenelis. FOTO KBV DE TOEKOMST
Ron Jongenelis. FOTO KBV DE TOEKOMST

In Memoriam:
Ron Jongenelis

ACHTMAAL - Op 2 september kwam bij ons het verschrikkelijke nieuws binnen dat Ron Jongenelis op veel te jonge leeftijd van 53 jaar was overleden.

Ruim 25 jaar is Ron lid geweest van kruisboogvereniging de Toekomst. In die periode heeft hij duidelijk kunnen laten zien dat hij een verenigingsmens was. Dat hij een goede schutter was heeft hij op verschillende manieren aangetoond. Te veel om op te noemen maar waar hij het meest trots op was waren toch wel zijn titels op het Nederlands kampioenschap persoonlijk en met het viertal evenals het winnen van de gouden pijl en 8 keer koning waarvan 2x als keizer.


Bestuur

Ook naast het schieten deed hij echt wel zijn duit in het zakje. 19 jaar zat hij in het bestuur waarvan het grootste gedeelte als secretaris. Tevens was hij lange tijd wedstrijdleider. Ook bij het ombouwen van onze schietbanen naar de huidige automatische banen was Ron er zo goed als altijd bij.


Gangmaker

Ron was voor en na het schieten vaak de gangmaker. Soms heel serieus maar meestal met een grap en een grol. De meeste mensen die hem kennen zullen wel zo een bepaalde herinnering aan hem hebben.

We zijn nu ruim een maand verder en elke keer dat we als vereniging samenkomen valt zijn naam weer. Dit bewijst nog maar eens dat hij midden in de vereniging stond en dat we hem echt niet zullen vergeten.[n]