Moerse Boys de actiefste club van Nederland

KLEIN ZUNDERT - Het lijkt alweer even geleden maar op 23 maart werden we geconfronteerd met de eerste intelligente lockdown. Hierop moest Moerse Boys de deuren sluiten en waren er geen activiteiten op ons sportpark Akkermolen.


Gelukkig werd er op 11 mei besloten dat er weer beperkt gesport mocht worden. Na een drietal weken zou het seizoen er weer opzitten en zou het weer afgelopen zijn met de activiteiten op sportpark Akkermolen.


Nog genoeg gedaan

Niets bleek minder waar, er kon nog genoeg gedaan worden bij Moerse Boys. Een aantal vrijwilligers en bestuursleden zorgden dat de kleedkamers en kantine werden schoongemaakt, de plafonds gewit en alle roosters keurig schoongemaakt werden. Het nodige voorwerk werd gedaan zodat er gestart kon worden met de aanleg van het kunstgrasveld. Moerse Boys introduceerde met succes 'met Moerse Boys de zomer door', meer dan 300 deelnemers hebben in 4 weken de uitgestippelde wandel en fietsroutes volbracht.

Dit was nog niet genoeg voor Moerse Boys, we hadden/ hebben ook nog de digitale pen.

Moerse Boys mensen die hun gevoel, inzicht of fantasie in prachtige verhalen op 'papier' zetten, leesvoer om van te smullen en allemaal terug te vinden op onze website.


Het voetballen

En het voetballen zelf in de zomerperiode? In de zomermaanden verdiepte Barry Gommers zich in voetlab van de KNVB en voelde gelijk dat dit een succes zou worden bij Moerse Boys. Voetlab is een zomercompetitie waarmee je punten kon scoren door aan verschillende trainingen mee te doen zoals techniek training met Daan en Cas, verdedigen met Leroy, Sjoerd en Joris, het vroege dauwtrap toernooi en de nachttraining met aansluitend een bbq en nog veel meer.

Het werd een succes, meer dan 40 jeugdspelers van O13 t/m O19 deden mee aan voetlab.

Door de inzet van de organisatie maar ook zeker door de jeugdspelers mocht Moerse Boys vanuit de KNVB de prijs voor meest actieve club van Nederland in ontvangst nemen.


Tweede helft seizoen

De tweede helft van het seizoen stond alweer op het punt van beginnen en nog steeds was er genoeg te doen op het sportpark.

Het ballenhok kreeg een metamorfose waardoor de ruimte nog praktischer en overzichtelijker werd ingericht. Met de beperking van 250 toeschouwers bij een wedstrijd van Moerse Boys 1 en mogelijk slecht weer werden twee grote tenten aangeschaft om onderdak te bieden aan zoveel mogelijk mensen. Ook bij het opzetten van deze twee tenten waren weer vele vrijwilligers beschikbaar om te helpen.

Alle vrijwilligers die een steentje hebben bijgedragen nogmaals bedankt voor jullie inzet tijdens deze moeilijke tijden.


Moerse Boys blijft in beweging

U zult denken, dan is het nu wel even voorbij nu we de 2e lockdown in zijn gegaan?!

Nee hoor, Moerse Boys blijft in beweging.

De 2e editie van de voetbalschool voor onze jeugd O9 t/m O13 is gestart en vanaf zaterdag 24 oktober starten we met de Moerse Boys Lockdown Competitie voor onze jeugd teams O15 t/m O19.

Oftewel Moerse Boys is altijd in beweging.

Het voornaamste voor nu is, blijf gezond en hopelijk zien we elkaar dan snel weer op sportpark Akkermolen.[n]