Historische kilometer Rijsbergen. FOTO COLLECTIE GERDA GEERTS
Historische kilometer Rijsbergen. FOTO COLLECTIE GERDA GEERTS collectie Gerda Geerts

PRET zoekt creatieve ideeën voor promotie vrijetijdssector

ZUNDERT - Het is opnieuw mogelijk om in aanmerking te komen voor een PRET Handdruk. Platform Recreatie en Toerisme Zundert (PRET) gaat ook dit najaar een aantal vernieuwende concepten belonen met een PRET Handdruk van € 500,--.


Om in aanmerking te komen moet het voorstel raakvlak hebben met de doelstellingen van PRET: het versterken van het vrijetijdsaanbod in Zundert én promotie van Zundert door samenwerking binnen de toeristisch recreatieve sector. Het idee moet vooral vernieuwend zijn! De initiatieven die reeds in aanmerking kwamen voor een Handdruk zijn uiteenlopend van aard. Van nieuwe fiets, wandel- of ruiterroutes tot een Zunderts bierfestival, van de schoenen van Van Gogh in dahlia’s (Vic Muniz) tot de Van Gogh Boomkwekerijloop. Recente winnaars waren o.a. Corso Experience en de Historische kilometer van Dorpsgidsen Collectief Rijsbergen.

Bovenstaande concepten, en nog verschillende andere, kregen een steuntje in de rug. Soms was de PRET Handdruk een welkome aanvulling op de projectbegroting, vaak ook net het stukje extra budget om in te zetten voor marketing en promotie. De projectvoorstellen mogen zowel afkomstig zijn van particulieren als van evenementen-organisaties, stichtingen of verenigingen. Voorwaarde is dat het idee nieuwe kansen biedt om Zundert nog aantrekkelijker te maken voor bezoekers die in Zundert komen genieten van alles wat Zundert te bieden heeft.

Ben jij ook bezig met een alternatief evenement of heb je een ander vernieuwd concept? Download het projectformulier (www.zundert.nl/evenementen-recreatie-verkeer/pret ), vul het in en stuur het vóór maandag 9 november in naar info@pretzundert.nl.. De prijswinnende innovatieve projectvoorstellen worden eind november/begin december bekend gemaakt.[n]