Poster Marathon van Zundert
Poster Marathon van Zundert AFBEELDING DANIEL ELST

Marathon van Zundert ook in 2020 weer in teken van KiKa

ZUNDERT - De Marathon van Zundert is dit COVID-19 jaar noodgedwongen verplaatst van de eerste naar de tweede zondag in november. En dat is niet de enige verandering.


Deze editie wordt aanzienlijk soberder dan de voorgaande jaren, geen groep van meelopers en -fietsers, geen samenkomst bij de start voor een kop koffie, een koek en een groepsfoto, geen gezellige gesprekken onderweg met mensen die je een lange tijd niet hebt gezien of mensen die dezelfde hobby als jou hebben, geen samenkomst bij de finish en helaas ook geen after-party om nog even na te praten onder het genot van een kom soep, hapje en een drankje. Wat wel blijft, zoveel mogelijk geld inzamelen voor KiKa want kinderen en kanker is simpelweg geen combinatie.


Start

Volgens goed gebruik is de start a.s zondag 8 november om klokslag 11 uur aan de Luitertweg 1A in Klein Zundert. Daniel Elst en Joost van Caam starten dan volledig self-supporting - inclusief rugzak met sportdrank, peperkoek, energy bars en gelletjes - richting de Pannenhoef. Via de Hazenmeren, landgoederen de Moeren en de Buisse Heide wordt de dorpskern van Achtmaal aangedaan. De weg wordt via Ostaayen vervolgt richting Wernhout. Vandaaruit door de zuidelijke dorpskern van Zundert langs de Manderslaan naar de bossen en de heide van de Gaard om uiteindelijk via buurtschap Laarheide Zundert vanuit het noordoosten te betreden. Dwars over de Markt worden de laatste kilometers afgelegd met als doel rond de klok van 3 uur / half 4 te finishen aan de startlocatie.


Verbondenheid en saamhorigheid

De route inclusief doorkomsttijden is te vinden op FaceBook (zoek op KiKa Marathon van Zundert 2020). Aanmoedigen onderweg? Heel graag maar alsjeblieft, houdt rekening met de richtlijnen die vanuit de overheid en het RIVM zijn gesteld.

Het zou helemaal geweldig zijn als we onderweg meerdere mensen al hardlopend tegenkomen.

Dat geeft in deze bizarre tijden het gevoel van verbondenheid en saamhorigheid. Tot onderweg?

Steunen

Wilt u Joost en mij sneller laten lopen en, veel belangrijker, helpen om het onderzoek te steunen zodat kinderen genezen van kanker en kans hebben op een kankervrije toekomst? Dat kan heel eenvoudig via https://www.actievoorkika.nl/kika-marathon-van-zundert-2020.[n]