Coöperatie in oprichting, KarkooiZon.
Coöperatie in oprichting, KarkooiZon. Foto: Twan van Duijnhoven

Uw zonnepanelen op de Karkooi

RIJSBERGEN - Boerendagmuseum “de Karkooi” in Rijsbergen heeft een groot dak en wil dit vol leggen met zonnepanelen waarbij iedereen in de gemeente Zundert kan meeprofiteren van de voordelen. Als u geen eigen dak hebt of, om wat voor reden dan ook, geen gebruik wilt maken van uw dak om er zonnepanelen op te leggen en toch de voordelen hiervan wilt benutten dan biedt “De Karkooi” de mogelijkheid om ze op hun dak te leggen.


Bent u bewoner in het gebied met een van deze postcodes, 4891 Rijsbergen, 4881 Zundert, 4882 Klein Zundert, 4884 Wernhout, 4885 Achtmaal, 4836 Breda, 4838 Breda, 4714 Sprundel, 4873 en 4876 Etten-Leur dan is het mogelijk om mee te doen. Voorwaarde is dat uw aansluiting max. 3x80 Amp. is.

Met de Regeling Verlaagd Tarief, ook wel Postcoderoosregeling genoemd, is het mogelijk in coöperatief verband een (grote) zonnepaneleninstallatie aan te schaffen, en daar vervolgens als thuisgebruiker van te profiteren. De regeling houd in dat je gedurende 15 jaar vrijstelling krijgt van energiebelasting over je eigen energiegebruik met een max. van 10.000 KWh.

Deelname is mogelijk door zon-certificaten te kopen per 250 KWh á €255,-, dit certificaat geeft recht op 15 jaar aftrek van energiebelasting. Bij de huidige voorwaarden zal na ongeveer 9 jaar het aandeel terugverdiend zijn. Zeker een goede investering en een mooie bijdrage aan het terugdringen van de CO2 uitstoot.

Als je interesse hebt om mee te doen dan kan dat door je aan te melden op Karkooizon@gmail.com met vermelding van het gewenste aantal zon-certificaten. Deze aanmelding verplicht u nog tot niets.

We verwachten dat er zo’n 50 á 60 adressen kunnen meedoen met een gemiddeld gebruik van 3000 KWh.

Meer info over de postcoderoosregeling vind u op www.hieropgewekt.nl.[n]