Per 1 januari 2021 stopt Roks met zijn fietsenzaak.
Per 1 januari 2021 stopt Roks met zijn fietsenzaak. FOTO COLLECTIE EUGENE ROKS

Eugene Roks Fiets & Service sluit de deuren

RIJSBERGEN - Na 30 jaar werken als fietsspecialist aan de Sint Bavostraat in Rijsbergen heeft Eugene Roks (46) besloten te stoppen met zijn zaak. “Een moeilijk besluit, maar weloverwogen. Ondernemen voelde voor mij steeds meer als continu tegen de wind in fietsen. Dat is doodvermoeiend en geeft geen energie.”


Als kleine jongen wist Eugene al dat hij fietsenmaker wilde worden: net als zijn opa. Op vijftienjarige leeftijd ging hij als knecht werken bij Loek Witlox. “Fietsen maken is een ambacht. En die passie is er nog steeds.” De fietsenzaak nam hij in 2001 over. In al die jaren verkocht en repareerde Eugene fietsen voor jong en oud. De laatste jaren vroeg hij zich steeds vaker af of dat ondernemen nog wel zijn ding was. “De tijd en de fietsenbranche zijn enorm veranderd. Fabrikanten bepalen steeds meer, en ook het consumentengedrag is tegenwoordig heel anders .Je moet eigenlijk veel tijd stoppen in marketing en sociale media om continu in beeld te zijn bij klanten. Alles bij elkaar, kreeg ik steeds minder plezier in het ondernemen.”


Korting

Per 1 januari 2021 sluit Eugene de deuren van zijn fietsenzaak. “Voor die tijd moet de winkel leeg. U bent dan ook van harte welkom voor fietsen en accessoires met korting. En natuurlijk blijf ik tot die datum fietsen repareren.”


'Fietsen maken is een ambacht'


Voor de klanten die vanuit de fietsverzekering nog garanties of servicebeurten tegoed hebben, heeft Eugene afspraken gemaakt met collega Helmut Fietstechniek. “Ik vind het een fijn gevoel dat mijn klanten toch gewoon nog in Rijsbergen terecht kunnen.”


Dankbaar

"De zaak loopt prima, daar ligt het niet aan. Maar als je zeker weet dat je niet nog eens 20 jaar zo wil ondernemen, dan moet je stappen zetten. Uiteindelijk heb ik, samen met mijn gezin, besloten de onderneming te staken. Dat was niet gemakkelijk. Ondernemen is risico nemen. Ergens een punt achter zetten is dat ook. Om met een hoofdletter aan iets nieuws te kunnen beginnen. Dat ga ik dus doen. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen in de afgelopen jaren van alle klanten. En trots dat ik al die tijd in de Sint Bavostraat heb mogen werken en ondernemen".[n]