Bij Moerse Boys blijft zaterdag de mooiste dag

ZUNDERT - Vanwege de coronamaatregelen wordt de voetbalcompetities niet meer hervat voor de winterstop. Maar dat betekent niet dat er stil gezeten wordt bij Moerse Boys.


De club is immers niet voor niets uitgeroepen tot een van actiefste voetbalclubs van Nederland!

Ook de komende zes weken hebben de technische commissie en de jeugdcommissie weer een bomvol programma voor de gehele jeugd opgezet.

Het wordt een waar voetbalfestival.

Afgelopen zaterdag zijn de jongens en meiden van de Jo9 en Jo10 al gestart met de “Kunstgrascup”. In gemixte teams spelen de voetballers onderlinge wedstrijden en krijgen ze uitdagende oefeningen voorgeschoteld. Vanaf aanstaande zaterdag sluiten ook de meiden zich daarbij aan in hun eigen “Kunstgrascup”.

Voor de spelers van de Jo11 t/m Jo19 wordt eveneens een uitdagend programma opgezet wat gebaseerd is op het wereldberoemde voetbalgame FIFA2020. Echt nu wordt er niet gespeeld vanachter de Playstation of Xbox maar op het gras van sportpark Akkermolen. In de MB FIFA-Skill Games worden de skills van de speler getest. Kappen, draaien, afwerken alle vaardigheden komen aan bod.

Het grote droom van veel jongens en meiden is om ooit het oranje shirt van Moerse Boys 1 aan te mogen trekken. Dat moment ligt nog enkele jaren in de toekomst. Maar om toch alvast te proeven aan dat moment geven Jurgen Arnouts en Patrick Joossen, de hoofdtrainers van Moerse Boys 1 en Moerse Boys Dames 1, een training aan ieder team van Jo11 en ouder. Afgelopen zaterdag ondergingen de spelers van de Jo13 hun training van de hoofdtrainer. Geconcentreerd werden de tips en opdrachten ter harte genomen en uitgevoerd.

Vanzelfsprekend gaan de reguliere trainingen gewoon door en als er nog ruimte is in de komende weken zal die worden opgevuld met onderlinge toernooien en nuttige trainingen.

Tijdens het laatste weekend voor de winterstop, op 18 en 19 december sluit Moerse Boys 2020 af met een waar Footgolf-toernooi. Sportpark Akkermolen verandert dat weekend in een golf-court van 9 holes. De voorbereidingen zijn in volle gang om het parcours uitdagend en onderscheidend te maken zodat de meest begaafde technicus komt bovendrijven. Na 19 december zal de winterstop beginnen, waarna we hopen dat we in Januari 2021 weer gewoon mogen gaan voetballen.[n]