Afbeelding
Foto: Tess Mutsters

De Bosrand is hét tuincentrum waar een heel groot deel van Zundert jaarlijks zijn nieuwe kerstspullen gaat halen en daar weten Esmee Broeders en Amy Tuijtelaars van de kerstafdeling alles van.


Ieder jaar kijken ze weer uit naar deze tijd van het jaar, maar voor hen begint kerstmis wel wat eerder dan voor de meeste mensen.

"De eerste week van september, na bloemencorso, beginnen we eigenlijk al met het opbouwen van de kerstcollectie," vertelt Esmee. "Je moet dan eerst alle spullen die er nog staan natuurlijk opruimen, dan begint het opbouwen van de stellingen en dan gaan alle kerstartikelen erin."

Ook als Kerstmis eenmaal voorbij is, kunnen ze het feest niet echt loslaten, want in januari moeten alle nieuwe spullen weer besteld worden. Je zou denken dat de dames alle kerstballen en glitterartikelen wel beu zouden zijn na zo’n lange tijd tussen alle spullen, maar niets is minder waar. "Vooral het uitpakken van alle spullen is geweldig," vertelt Amy. "Iedere doos die je uitpakt is weer een soort cadeautje."

Zodra de kerstafdeling op staat, begint de drukte. Dit jaar begon die extra vroeg volgens de twee meiden. "Ik denk dat mensen toch behoefte hebben aan wat meer gezelligheid en warmte in huis nu ze verder niet veel mogen," zegt Esmee. "Klanten maken ook vaak foto’s van alle spullen en ze lopen eigenlijk wel altijd enthousiast en met een glimlach de winkel weer uit," vertelt Amy.[n] TEKST TESS MUTSTERS