Café Brein is te gast in de Protestantse Kerk

ZUNDERT - Door de Corona-perikelen heeft Cafe Brein de laatste maanden haar bijeenkomsten met en voor NAH-cliƫnten niet zoals gewoonlijk kunnen uitvoeren. Omdat het in de gebruikelijke binnenruimte niet altijd mogelijk bleek om bijvoorbeeld de 1.5 meter regel in acht te nemen, werd een aantal malen uitgeweken naar andere buitenlocaties. Zo werden de bezoekers van Cafe Brein eerder ontvangen bij de Menmoerhoeve in Etten-Leur en het Marilabyrinth in Wernhout.


Voor december heeft de initiatiefgroep van Cafe Brein een bijzondere bijeenkomst kunnen organiseren. Niet op de laatste donderdag van de maand, maar op de woensdag daarvoor, op 23 december, is Cafe Brein te gast in het protestantse kerkje aan het Vincent van Goghplein in Zundert.

Deze bijeenkomst begint, met inachtneming van alle strikte RIVM-maatregelen, die woensdagmiddag om 15.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Het programma van die middag behelst onder meer een terugblik, aan de hand van foto's, op de in de afgelopen periode georganiseerde Brein-bijeenkomsten.

Ook wordt beeld en informatie verstrekt over bijeenkomsten die de komende tijd nog in het verschiet liggen.

Naast het woord en een toelichting door een vertegenwoordiger van de Brein-initiatiefgroep zal ook het woord gevoerd worden door dominee Vlieger van de Protestantse Kerk Zundert en pastoor Van Geel van de St. Trudoparochie. Zij zullen met een voordracht en gedicht ingaan op de kersttijd die zeker in deze turbulente corona-periode reden geeft tot overweging en bezinning.

Het programma wordt muzikaal omlijst door de Zundertse muzikant Wim Dictus die een keuze uit zijn uitgebreide repertoire, begeleid op gitaar en accordeon, ten gehore zal brengen.

Omdat de RIVM-maatregelen stipt een maximum stelt aan het aantal bezoekers dat toegelaten kan worden, is aanmelden voor deelname en bezoek vooraf per se noodzakelijk. Dat kan per e-mail info@cafebreinzundert.nl.

Cafe Brein is opgezet als een laagdrempelige ontmoetingsplek voor personen met NAH(Niet Aangeboren Hersenletsel) en personen die op enige wijze zich bij dit thema betrokken voelen.. NAH kan een gevolg zijn van een hersentumor, een beroerte of ongeval, MS of Parkinson of door een andere oorzaak waardoor hersenletsel is ontstaan. Voor meer informatie; zie www.cafebreinzundert.nl.[n]