In Memoriam Jos de Leeuw

ZUNDERT - Donderdag 26 november kregen wij het Trieste bericht van het toch nog onverwachte overlijden van ons lid Jos de Leeuw. Woensdag 2 december is er afscheid van hem genomen.


Jos was sinds 1978 lid van de drumband van Koninklijke Harmonie Nut & Vermaak. 2 Jaar geleden hebben we zijn 40-jarig jubileum nog gevierd, waar hij zeker zeer trots op was. Hij heeft dan ook echt nog genoten van de serenade die wij hem hebben gebracht bij verzorgingstehuis de Willaert en 's avonds tijdens het teerfeest kreeg hij zijn speldje opgespeld door de voorzitter van de Brabantse Muziekbond. Je zag hem dan ook echt stralen..

Jos heeft jarenlang deel uitgemaakt van onze drumband waarbij hij maar weinig repetities oversloeg. Je kon ook echt aan Jos zien dat hij genoot van het muziek maken, ondanks dat het niet altijd voor hem meeviel. Ook tijdens de vele teerfeesten was Jos vaak te zien op de dansvloer om een dansje te maken, dit was zijn andere passie. Wegens gezondheidsredenen werd het voor hem steeds een groter probleem om mee te blijven trommelen. Dus moest hij de moeilijke keuze maken om te stoppen met de drumband. Maar Hij bleef wel gewoon lid van onze Koninklijke Harmonie, omdat zijn hart toch wel echt bij onze vereniging lag. Hij probeerde om nog zoveel mogelijk naar onze concerten te komen luisteren. Helaas ging zijn gezichtsvermogen steeds verder achteruit, dus werd ook dit moeilijker voor hem.

Jos, wij willen jou bedanken voor alles wat je voor onze Koninklijke Harmonie en met name onze drumband hebt gedaan en zullen je zeker gaan missen. Wij wensen de familie heel veel sterkte toe om dit verlies te verwerken in de komende moeilijke tijd.

Namens bestuur en leden Koninklijke Harmonie Nut & Vermaak.[n]