De kerstboom aan de Bredaseweg moet straks vol komen te hangen met wensen van de inwoners van Zundert.
De kerstboom aan de Bredaseweg moet straks vol komen te hangen met wensen van de inwoners van Zundert. FOTO ADDO SPRANGERS

#ZundertWenst moet zorgen voor verbinding

ZUNDERT - #ZundertWenst. Dat is de naam van de nieuwste campagne van de Gemeente Zundert die vandaag officieel van start is gegaan. De centrale vraag in de campagne luidt: wat wens jij jouw dierbaren voor het nieuwe jaar?


DOOR ADDO SPRANGERS


Die vraag kan op verschillende manieren tot uiting worden gebracht. Door een wens op te hangen in één van de door de Gemeente Zundert geplaatste kerstbomen in de verschillende dorpskernen bijvoorbeeld, waartoe tot 6 januari de mogelijkheid bestaat. Of - minder fysiek, maar zeker niet minder gemeend - door het delen van een wens via social media met de hashtag #ZundertWenst.


Verbinding

Doel is het tot stand brengen van verbinding met elkaar. Dit jaar is immers anders dan andere jaren. De feestdagen - normaal gesproken een periode van verbinding - staan alweer voor de deur, maar met de huidige coronamaatregelen zullen deze noodgedwongen in sterk afgeslankte vorm moeten worden doorgebracht. We missen elkaar. De ooit zo vertrouwde zekerheden zijn niet opeens meer vanzelfsprekend en elkaars gezelschap wordt node gemist. Om de inwoners van de gemeente Zundert in deze bijzondere tijd met elkaar in verbinding te brengen, start de Gemeente Zundert daarom het initiatief #ZundertWenst.


Kerstkaart

Bij deze editie van de Zundertse Bode ontvangen inwoners van de gemeente Zundert een kerstkaart van het gemeentebestuur. Het is de bedoeling dat op deze kerstkaart een wens wordt geschreven voor een dierbare of voor Zundert in het algemeen. De kerstkaart kan vervolgens worden opgehangen in één van de kerstbomen die in de kernen komen te staan. In Zundert is een kerstboom geplaatst op het grasveld naast oude Rabobank aan de Bredaseweg. De kerstboom in Rijsbergen is te vinden op het pleintje voor de bakker. In Wernhout is de kerstboom opgesteld op het Anton Juriensplein, terwijl de kerstboom in Achtmaal een plekje heeft gekregen voor de Heilige Corneliuskerk aan de Pastoor De Bakkerstraat. In Klein Zundert ten slotte pronkt de kerstboom op het Jan Koekenplein, bij de Willibrorduskerk. Verder zijn bomen geplaatst bij de woonzorgcentra Rijserf in Rijsbergen en De Willaert in Zundert. De bomen staan er van 16 december tot 6 januari.


Filmpje

Als onderdeel van de campagne brengen inwoners een wens uit in het filmpje #ZundertWenst. Dit filmpje verschijnt vlak voor de start van de kerstvakantie. Ook Johan van Rijckevorsel van het Fancy Fair Weekend uit Rijsbergen brengt een wens uit.


'Collegeleden blikken terug en kijken vooruit'


Op vrijdag 8 januari wordt de actie afgesloten met een alternatieve nieuwjaarsreceptie. Ons West Brabant zendt een video uit waarin de collegeleden met elkaar in gesprek gaan, terugblikken op 2020 én vooruitkijken naar het nieuwe jaar.

De gildes brengen de vaandelgroet en, ‘last but not least', er wordt een nieuw filmpje over Zundert gelanceerd.[n]


Surf voor meer informatie naar www.zundert.nl/zundertwenst.