St. Cecilia neemt afscheid van docent Toos Coppens

RIJSBERGEN - Na bijna 20 jaar neemt Toos afscheid als docent saxofoon en klarinet bij Muziekvereniging St. Cecilia Rijsbergen.


Toen de vereniging in 2000 de overstap maakte van fanfare naar harmonie, betekende dit dat er een andere groep instrumenten in de vereniging kwam. En als je een 'nieuwe' groep instrumenten wilt aanbieden, dan heb je ook docenten nodig.

Toos was, is, namelijk al vele jaren een bekend gezicht in de Brabantse amateurmuziek wereld. Toos geeft bij vele verschillende verenigingen les en weet precies hoe het zit met de exameneisen en wat een ieder moet kennen.

Toos heeft zo vele leerlingen les gegeven op met name klarinet en saxofoon. Hierbij leerde Toos de leerlingen ezelbruggetjes; en met name de ezelbruggetjes met fruitnamen zijn nu nog steeds bekend. Hierdoor zijn bepaalde ritmes makkelijker te onthouden.

Naast de instrumentale lessen gaf Toos ook de theorielessen. Want het leren bespelen van een instrument is belangrijk, maar hiervoor is ook theoretische kennis noodzakelijk.

Toos gaf een tijdje terug aan te willen stoppen als een van haar leerlingen die op examen zou gaan zijn diploma had gehaald. Echter door Corona is dit wat 'uitgelopen'. Inmiddels heeft Tijn zijn A-diploma gehaald. Dit betekent dat Toos na bijna 20 jaar gaat stoppen als docent.

We willen Toos enorm bedanken voor haar enorme toewijding, inzet, enthousiasme en muzikale kennis. En uiteraard hopen we dat ze kan genieten van haar vrije tijd.

Dank je wel Toos voor alles![n]