Kerkelijke vieringen in de gemeente Zundert

ZUNDERT - De bisschoppen hebben gezamenlijk besloten om alle vieringen op 24 december (de nachtmissen) niet door te laten gaan. Dit in het licht van de huidige Covid-19 cijfers en de lockdown die op 15 december in ons land is ingegaan.


Het besluit is genomen met pijn in het hart. De bisschoppen beseffen namelijk heel goed dat dit voor u in de parochies weer een teleurstelling is.

De bisschoppen benadrukken dat vieren met inzet van een live stream, om zo verbonden te zijn met de parochianen, een goed alternatief is. De nachtmis wordt via de livestream van de Sint Bavokerk in Rijsbergen uitgezonden en wel om 20.00 uur.

Het goede nieuws is dat alle andere vieringen op eerste en tweede kerstdag met maximaal 30 aanwezigen wel door kunnen gaan. Dit houdt in dat mensen wél van te voren dienen te reserveren om in de viering aanwezig te kunnen zijn. Dit kan via de website van de parochie of persoonlijk aanmelding via het secretariaat.

De bisschoppen én ook de parochiebesturen en het pastoraal team willen van deze gelegenheid gebruik maken om u in de parochies nogmaals te danken voor uw inzet in het afgelopen jaar. Het was voor iedereen vreemd en moeilijk en heeft ook van iedereen die zich inzet voor de parochies veel gevraagd. We danken u voor die inzet en voor de veerkracht en creativiteit die velen steeds weer laten zien.

Laten we bidden en hopen dat 2021 een jaar wordt van bevrijding en dat we terug kunnen naar het ‘oude normaal’.


PAROCHIES REGIO ZUNDERT
Voor zeer dringende zaken: 06-20515729.


Parochie St. Bavo Rijsbergen
Donderdag 24 december, Kerstavond en Kerstnacht, 17.00u: Kinderviering. In deze viering is het kerstverhaal te zien, uitgebeeld met marionetten. Deze viering is alleen via de livestream op www.kerkdienstgemist.nl te volgen of terug te zien. Voorganger pastor G. Damen.
20.00u: H. Eucharistieviering. Voorganger pastoor H. v. Geel. Deze viering is niet publiek maar te bekijken en te beluisteren via www.kerkdienstgemist.nl. Intenties: Lia Bastiaansen-Oostvogels; Jaantje Stoffelen-v. Zundert jgt.
Vrijdag 25 december, Eerste Kerstdag, 11.00u: H. Eucharistieviering. Voorganger pastoor H. v. Geel. Intenties: o.o. v. Steenoven-de Koning; Margareta v. Steenoven-Vermonden; Janus Peeters; o.o. v.d. Linden-Verstraeten; o.o. Lochten-Hermans; Jan Braspenning; Wim Braspenning; o.o. Braspenning-v. Kuijck; overl. ouders, 3 zussen en 2 broers Smuga; o.o. Luijten-v.d. Broek; uit dankbaarheid H.Antonius.
Zaterdag 26 december, Tweede Kerstdag, 11.00u: H. Eucharistieviering. Voorganger pastoor H. v. Geel. Intenties: Jan Verwijmeren.
Zondag 27 december 11.00u: H. Eucharistieviering. Voorganger pastoor H. v. Geel.
Donderdag 31 december 17.30u: Eindejaarsviering. H. Eucharistieviering. Voorganger pastoor H. v. Geel.
Zondag 3 januari 11.00u: H. Eucharistieviering. Voorgangers bisschop mgr. J. Liesen, Pastoor H. v. Geel en pastoraal team. Startviering van de nieuwe parochie Christus Koning. Dit is een besloten viering en alleen de genodigden die zich aangemeld hebben kunnen de viering bijwonen. Deze viering is te bekijken en te beluisteren via www.kerkdienstgemist.nl. Intenties: Jan Huijbregts jgt.


Parochie H. Drie-eenheid:
Parochiekern H. Cornelius Achtmaal
Donderdag 24 december: Geen viering vanwege de lockdown. Om 17.00u kunt u via de livestream een kerstverhaal volgen voor de kinderen via www.sintbavorijsbergen.nl via uitzending gemist. En om 20.00u kunt u de nachtmis volgen via deze livestream.
Vrijdag 25 december 11.00u: Hoogfeest van Kerstmis. Woord- en Communieviering, voorganger pastor Gerard Damen. Intenties: o.o. Michielsen-Koyen; o.o. v.d. Kloot-Elst. Er worden 2 collectes gehouden, beiden voor het onderhoud van onze kerk.
Zaterdag 26 december 11.00u: woord- en communieviering, voorganger pastor Wim v. Reen. Er worden 2 collectes gehouden, beiden voor het onderhoud van de kerk.
Dinsdag 29 december 9.00u: woord- en communieviering. Voorganger diaken Jan v. Steenoven.
Zaterdag 2 januari 17.00u: woord- en communieviering, voorganger pastor Wim v. Reen. Er worden 2 collectes gehouden, de 1e is voor onze eigen parochiekern en de 2e is een caritascollecte.
Dinsdag 5 januari 9.00u: Eucharistieviering, voorganger pastoor Hans v. Geel.
Tijdens de lockdown zal er geen spreekuur worden gehouden, voor vragen kunt u bellen naar Ria v. Aert, tel. 076-5985570.
Vanwege de corona willen wij u vragen om voortaan een mondkapje te dragen bij het in- en uitgaan van de kerk.
Kerk schoonmaken: groep 1; in de week van 3 januari groep 2.


Parochiekern H. Willibrordus Klein Zundert
Woensdag 23 december 18.30u: Woord- en Communieviering, voorganger pastor G. Damen.
Vrijdag 25 december, Eerste Kerstdag, 9.30u: Woord- en Communieviering, voorganger pastor G. Damen. Intenties: geen. Collecte: voor het onderhoud van de kerk en kapel.
Woensdag 30 december 18.30u: Woord- en Communieviering, voorganger pastor G. Damen.
Zondag 3 januari 9.30u: Woord- en Communieviering, voorganger pastor J. v. Steenoven. Intenties: geen.
Woensdag 6 januari 18.30u: Eucharistieviering, voorganger pastoor v. Geel.


Parochiekern O.L.V. van Altijddurende Bijstand in Wernhout
Reservering vieringen mevr. C. Backx tel. 076-5973779 of via www.parochieheilige3eenheid.nl onder vieringen parochiekern Wernhout.
Donderdag 24 december: Geen viering.
Vrijdag 25 december 9.30u: Woord- en Communieviering. Voorganger Pastor v. Reen. Zang: enkele leden van Belcanto. Intenties: geen.
Zaterdag 26 december 9.30u: Woord- en Communieviering. Voorganger Pastor Damen.
Zaterdag 2 januari 19.00u: Eucharistieviering. Voorganger Pastoor v. Geel. Intenties: Piet Hereijgers w.v. Marie Hereijgers-Damen; Johanna Dingena Arnouts-Zagers; jgt. Piet Gommers e.v. Jo Gommers-v. Aert tevens v.w. zijn verj.
Donderdag 7 januari 9.00u: Voorganger Pastor Damen.


Parochie H. Trudo Zundert
Donderdag 24 december: Geen vieringen vanwege coronamaatregelen.
Vrijdag 25 december 9.30u: Eerste kerstdag. Eucharistieviering. Voorganger pastoor H. v. Geel. Intenties: verj. Joke Martens-Hereijgers; overl. ouders Dictus-Elferink; Piet Snepvangers-Meeuwissen; Delano, neefje van Lorenzo en Giovanni.
Zaterdag 26 december 11.00u: Tweede kerstdag. Woord- en Communieviering. Voorganger pastoraal werker G. Damen.
Zaterdag 2 januari 17.30u: Eucharistieviering. Voorganger pastoor H. v. Geel. Intenties: jgt. overl. ouders fam. Wouters-Siemons.


Prot. Gem. Zundert van Goghkerkje: Predikant: Dhr. Ds. A.P. Vlieger; www.pk-zundert.nl.
In tegenstelling tot eerdere berichten gaat de Kerstavond dienst niet door en is er door de Kerkenraad besloten om alle kerkdiensten tot eind januari 2021 niet door te laten gaan vanwege de Lockdown. Kerstmorgen is er wel een feestelijke dienst met onze eigen predikant Ds. A. Vlieger.
Door de beperkte ruimte en de Covid-19 maatregelen gaat de voorkeur uit om u aan te melden voor de Kerstmorgen dienst, u kunt zich aanmelden bij onze koster per mail of per telefoon: kerkbezoek@pk-zundert.nl of 076-5974327.
U kunt ook luisteren naar de kerkdienst via de website www-pk-zundert.nl en luisteren via de kerkomroep www.kerkomroep.nl Mochten er vragen zijn dan kunt u altijd contact op nemen met onze predikant, voor info kunt u het kerkblad raadplegen.[n]