Beeld van het 'nieuwe' pand.
Beeld van het 'nieuwe' pand. ARTIST'S IMPRESSION MAAS-JACOBS

Zuidzijde Markt in Zundert krijgt kwaliteitsimpuls

ZUNDERT - Het pand op de hoek Markt-Molenstraat, waarin jarenlang Vögele was gehuisvest, wordt grootschalig gerenoveerd en verbouwd. Op de begane grond vestigt zich een grote winkelketen waarvan de naam nog niet bekend is gemaakt. Op de etages komen vier maisonnettes: dit zijn woningen met twee verdiepingen per woning.


DOOR ADDO SPRANGERS


Dat maakt het Zundertse college van burgemeester en wethouders bekend. Het huidige casco van het gebouw blijft behouden. Het wordt echter volledig verbouwd, gerenoveerd én getransformeerd. Hierdoor krijgt het centrum van Zundert wederom een kwaliteitsimpuls.


Uniek

Op de begane grond vestigt zich zoals gezegd een grote winkelketen. Op de etages komen vier maisonnettes: dit zijn woningen met twee verdiepingen per woning. Een nieuwe woonvorm in Zundert en daarmee uniek, weet wethouder Patrick Kok. “De maisonnettes komen in het middeldure huursegment,” vertelt hij. “Naar dit segment is veel vraag. Zo voldoen we aan de uitgangspunten van onze Woonvisie.”


Rotte kies

Bij dit plan worden ook de achterliggende panden Markt 4 en 6 betrokken. Aldus krijgt de gehele hoek Markt-Molenstraat, ook wel aangeduid als Markt-Zuid, een kwaliteitsimpuls. “In navolging van een aantal projecten eerder dit jaar, trekken we opnieuw een rotte kies uit het centrum van Zundert,” aldus wethouder Patrick Kok.



Zoektocht

Eigenaar van het pand is projectontwikkelaar Maas-Jacobs. Kris Maas, directeur van Maas-Jacobs, is blij dat het project van start gaat. Hij meldt verheugd te zijn dat, na een lange zoektocht voor de juiste invulling van de locatie, middels de voorgenomen transformatie een hoogwaardige en duurzame invulling kan worden geven aan deze beeldbepalende hoek voor Zundert.


Bestemmingsplan

Gebruik van het pand als winkel én twee maisonnettes zijn, op basis van het geldende bestemmingsplan, toegestaan. Omdat het huidige casco van het gebouw behouden blijft, kunnen de twee extra maisonnettes in een later stadium worden vergund.[n]