VV Zundert en trainer Jack Sweres gaan samen verder

ZUNDERT - VV Zundert en Jack Sweres (58) gaan opnieuw een jaar verder met elkaar. Dat meldt het bestuur van de Zundertse derdeklasser.


DOOR ADDO SPRANGERS


De samenwerking bevalt beide partijen prima. Met twaalf punten uit vier gewonnen wedstrijden mocht VV Zundert zich koploper in de Zondag Derde Klasse A noemen, voordat de huidige competitie vanwege het coronavirus werd afgebroken. Ook in de bekercompetitie gooide de club met het bereiken van de tweede ronde al hoge ogen. VV Zundert en Sweres kijken nu uit naar een volledig seizoen zonder corona-onderbrekingen.


Onderdeel

De in Prinsenbeek woonachtige oefenmeester Jack Sweres (58) is bezig aan zijn tweede seizoen bij VV Zundert. Vorig jaar gaf het clubbestuur reeds aan dat Sweres op zijn plaats is bij de roodzwarten. Niet alleen bij trainingen en wedstrijden is hij van de partij. “Ook wanneer de handen uit de mouwen gestoken dienen te worden op de klusdag is hij van de partij,”meldt de club. “Net als bij de vrolijke en droeve momenten die we dit seizoen als club hebben meegemaakt. Goed om te zien dat hij zo ook echt onderdeel van de vereniging wordt.”


Drive

“Maar het belangrijkste is toch wel dat de trainingen goed van niveau zijn. Ook tijdens de coronamaatregelen is steeds getraind op wat maximaal toegestaan was. Er staat een strijdbaar team, waarin de supporters zich herkennen. In deze jonge groep krijgt iedereen kansen om zich te laten zien, waardoor de honger en drive om goed te presteren optimaal getoond wordt. Uit de gebruikelijke individuele gesprekken met de selectiespelers met de technische commissie kwam dit ook duidelijk als positief punt naar voren.”


'Er staat een
strijdbaar team'


De oud-speler van NAC, VC Vlissingen en Baronie was na zijn actieve loopbaan onder meer trainer van Rood Wit, Virtus, Internos, Baronie en de jeugd van NAC.[n]