Twee blije gezichten bij overhandiging kerstontbijt.
Twee blije gezichten bij overhandiging kerstontbijt. FOTO A. BASTIAANSEN

Rijsbergse Zonnebloem pakt uit in december

RIJSBERGEN - De vrijwilligers van de Rijsbergse Zonnebloem laten hun gasten, in deze voor iedereen zo vervelende tijd, niet in de steek. Ook niet in de feestmaand december en zeker niet in de donkere dagen voor kerstmis.

Vijfentwintig vrijwilligers verblijdden hun gasten met Sinterklaas met een chocoladeletter wat blije gezichten opleverde, bij zowel gasten als vrijwilligers. Want ook voor de vrijwilligers is het steeds weer een feest de dankbare gezichten van hun gasten te zien.


Ander kerstgebeuren

Op de Zonnebloemagenda staat ieder jaar in december de sfeervolle kerstviering met een gezellige muzikale nazit. Helaas moest deze dit jaar vanwege corona worden gecanceld.

Er werd gezocht naar een ander kerstgebeuren.

Nauwelijks twee weken na Sinterklaas, werd een kerstontbijtje in een decoratief tasje bij de gasten thuisgebracht.


Actie 'een klein gebaar'

Ook werd gehoor gegeven aan de oproep van minister Hugo de Jonge om als Zonnebloemafdeling deel te nemen aan de landelijke actie 'een klein gebaar'. Dankzij deze actie kon de Rijsbergse Zonnebloem haar gasten een fraaie kerstster aanbieden.


Toch een mooi jaar

De maand december werd zo een mooie afsluiting van een bijzonder jaar.

Alles bij elkaar opgeteld heeft Zonnebloem Rijsbergen van 2020 toch een mooi Zonnebloemjaar weten te maken. Dit is o.a. te danken aan een zeer enthousiast vrijwilligersteam.

Nu zijn alle pijlen gericht op de activiteiten in 2021, het jaar van het 50 jarig jubileum.

Alle presentjes die de Zonnebloemgasten dit jaar mochten ontvangen, van paaseitjes, tompoesjes, aardbeien, bonbons, tot potjes honing, stroopwafels, plantjes, chocoladeletters en kerstontbijt, werden gekocht bij onze lokale ondernemers die zich altijd van de goede kant laten zien.

Maar dit zou zeker niet gekund hebben zonder haar trouwe Rijsbergse sponsoren.

Jullie sponsoren en jullie ondernemers zorgen voor veel blijheid en dankbaarheid in Rijsbergen.

Namens alle Zonnebloemgasten, vrijwilligers en bestuur 'hartelijk bedankt'.[n]