Jurgen Arnouts: ook volgend seizoen bij Moerse Boys.
Jurgen Arnouts: ook volgend seizoen bij Moerse Boys. FOTO MB FOTO

Moerse Boys en trainer Arnouts verlengen contract

KLEIN ZUNDERT - In een jaar dat gedomineerd wordt door onrust en twijfel heeft Moerse Boys gekozen voor zekerheid en stabiliteit. Het contract met hoofdtrainer Jurgen Arnouts is met één jaar verlengd tot medio 2022.


DOOR ADDO SPRANGERS


De samenwerking gaat daarmee het vijfde seizoen in, nadat Arnouts eerder al van 2012 tot 2015 uiterst succesvol was als hoofdtrainer bij Moerse Boys. Dat de contractverlenging relatief vroeg wordt overeengekomen, tekent de tevredenheid over de samenwerking van beide kanten.


Gevoelskwestie

De keuze voor Moerse Boys is voor Jurgen Arnouts naar eigen zeggen een keuze met het hart. Het hart dat als kind van de club sowieso al oranje-wit kleurde. “Het is een gevoelskwestie. Het gevoel is nog steeds goed. Bij de club én bij de spelersgroep.”

Vertrouwen

Een spelersgroep waar hij meer dan veel vertrouwen in heeft, zo maakt hij duidelijk “Mijn ambitie is om richting het linkerrijtje van de Hoofdklasse te gaan. Dat kan met deze spelersgroep. Die uitdaging ga ik graag met ze aan. Deze groep kan stappen blijven maken. Daarbij komt dat bij veel andere verenigingen het voetbal anders beleefd wordt. Daar is de binding niet zoals hier. Bij zulke clubs is het maar de vraag of ze het niveau van vóór corona kunnen doorzetten. Ik voorzie voor Moerse Boys een mooie toekomst in de Hoofdklasse.” Naast Jurgen Arnouts heeft ook Moerse Boys 2-trainer Dirk Godrie zijn verblijf op sportpark De Akkermolen met één jaar verlengd. De Belgische tacticus gaat op voor zijn tweede seizoen in Klein Zundert. Ook keeperstrainer Ron Nouws blijft in zijn huidige rol actief. Verzorger Ron Traets heeft intern kenbaar gemaakt dat hij gaat minderen. Wel blijft hij verbonden aan de club.[n]