KBO leden afdeling Sint Willebrord / Kerstviering 2019. FOTO MARJA VAN DE BEEMD
KBO leden afdeling Sint Willebrord / Kerstviering 2019. FOTO MARJA VAN DE BEEMD Marja van de Beemd

Kerstviering KBO Sint Willebrord en de Gedachtenisboom KBO-Heidestede

SINT WILLEBRORD - Donderdag 19 december hebben 150 leden van de KBO afdeling Sint Willebrord van een uiterst gezellige Kerstviering genoten. Na de gebruikelijke Eucharistieviering in de H. Willibrorduskerk verzamelden de leden zich in De Kwast voor een sfeervolle en smakelijke Kerstlunch.

De door John Koks muzikaal ingevulde middag werd opgeluisterd door een gastoptreden van Kees Konings. Beide heren zorgden ervoor dat diegenen die dat wilden een dansje konden wagen of gezellig meezingen met de hun bekende liedjes. Al met al werd het een bij Kerst passende middag, gezelligheid, samen eten, samen zijn. Nog niet eerder genoot zo’n groot aantal leden van de afdeling Sint Willebrord van hun KBO Kerstviering.

Enkele dagen later konden niet alleen KBO leden, maar alle inwoners van Sint Willebrord voor het eerste jaar kennis maken met de KBO-Heidestede Gedachtenisboom. Op initiatief van de KBO en met onvoorwaardelijke medewerking van Dick Zonneveld Piek en Zorgcentrum Heidestede kwam, na een wat aarzelende start, De Gedachtenisboom tot leven. Steeds meer mensen hingen een kaartje in de prachtige boom in Zorgcentrum Heidestede. Bij aanvang van de door Dick Zonneveld Piek belangeloos georganiseerde Kerstmarkt op zondag 22 december, werden door wethouder Martien de Bruijn de lichtjes in de boom ontstoken. Vele mooie kaartjes, voorzien van foto en gevoelige teksten, lieten zien wat de rol van de prachtige Kerstboom was geworden, een Gedachtenisboom, die ervoor zorgde dat mensen hun verhalen deelden, hun emotie durfden te tonen en dat dierbaren in het licht werden gezet.

Het initiatief is van alle kanten met enthousiasme ontvangen, wat ervoor zou kunnen zorgen dat deze nieuwe tak aan de kerstviering weleens een jaarlijkse zou kunnen worden.

Mochten de mensen die een kaartje voor hun dierbare hebben opgehangen, dit kaartje graag terug willen hebben, neem dan even contact op met één van de bestuursleden van KBO Sint Willebrord (06-53567387, voorzitter Wil v.d. Luijtgaarden of secretaris Joke Franken, 0165-851514). Zij zorgen ervoor dat u uw kaartje terug krijgt. [l]