Dweilband Stik Leutig. FOTO DZONPIEK
Dweilband Stik Leutig. FOTO DZONPIEK Dzonpiek

Bakkus Vol Festival opnieuw zeer succesvol

SINT WILLEBRORD - Afgelopen zaterdag 4 januari organiseerde Dweilband Stik Leutig voor de 9e keer in successie haar 'Bakkus Vol Festival' bij Zaal De Kwast. Maar liefst 11 muziekkapellen traden op en ook diverse sponsoren, bouwclubs en carnavalsverenigingen gaven acte de présence tijdens dit mooie, regionaal zeer gewaardeerde, festival.

Zaterdag stonden achtereenvolgens op het podium: Blaosaoze Wernhout, De Kriekenplukkers, ’t Boskapelleke, Dofkapel Essen, Dreddezewir, De Spuipuiten, Simpelfonie, De Torenbloazers, Zomar Stemme, Pretband ‘Nou En' en D.E. Ut Zooyque. Het geheel werd tussen de optredens door muzikaal ondersteund door DJ Jos.

Bij binnenkomst in de prachtig, met ballonnen in de kleuren van Stik Leutig, versierde zaal werden alle aanwezigen getrakteerd op verse en zeer smaakvolle, lekker vettige, oliebollen die iedereen zich goed liet smaken.

De kapellen hebben zich allen fantastisch gepresenteerd. Iedereen zette zijn of haar beste beentje voor. Op de carnavaleske klanken van de diverse bands ging de polonaise tot in de kleine uurtjes door. Zodra de muzikanten opgetreden hadden, stonden de beide Miss Baksels (Lisanne Vergouwen, verkleed als frikandel en Bianca Sprenkels, verkleed als hot dog) met een pakket lekkernijen voor hun neus. Tussendoor liepen de leden van Stik Leutig regelmatig met hapjes door de zaal. Aan het eind mocht het traditionele bakje friet met frikandel natuurlijk niet ontbreken.

Tussen de bedrijven door waren voor alle aanwezigen fantastische prijzen te winnen tijdens de 'vette bekken-loterij'. De hele avond is op professionele wijze vastgelegd op de gevoelige plaat. Deze foto’s zijn terug te vinden via een link op de site van Dweilband Stik Leutig: www.stikleutig.nl

Al met al kan weer gesproken worden van een zeer succesvolle en drukbezochte avond. De organisatie kijkt alweer graag uit naar volgend jaar, want dan staat deze inmiddels traditionele start van het nieuwe carnavalsjaar voor de 10e keer op het programma. Dit jubileum wil Dweilband Stik Leutig natuurlijk niet zo maar voorbij laten gaan. Wij kijken er in ieder geval enorm naar uit. [l]