Bezorgdheid en tevredenheid tijdens Nieuwjaarsbijeenkomst

SPRUNDEL - Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst, zondag 5 januari in De Trapkes, sprak Adrie van Ginneken, voorzitter van Dorpswerk Sprundel, zijn verontrusting uit over de vergrijzing van de vrijwilligers ter plaatse. "We hebben jonge enthousiaste mensen hard nodig, anders voorzie ik tussen nu en vijf jaar grote problemen bij Dorpswerk en Parochie," betoogde hij.

Overigens, blikte hij positief terug op het voorbije jaar. "Met elkaar bleken we tot veel in staat, jong en oud werkten samen aan mooie evenementen, met bijzondere activiteiten rondom Sprundel 75 jaar Bevrijd."


Plannen 2020

Verder memoreerde Van Ginneken dat in 2020 extra grote activiteiten op het programma staan, in het kader van het 130 jarig bestaan van muziekvereniging Door Het Volk – Voor Het Volk en de 180ste verjaardag van molen De Hoop. Hij tipte aan dat het de bedoeling is om het project Sprundel Schoon uit te breiden, geprobeerd wordt de Dorpsbus Sprundel – St. Willebrord tot een succes te maken, de gemeenschap een duofiets krijgt en de werkgroep Beleef Sprundel zich inzet om de fietsroute Typisch Sprundel te bewegwijzeren en ijvert om de Franciscusroute, door de vijf dorpen van de gemeente te realiseren.

Verbondenheid

De sfeer van verbondenheid was duidelijk te proeven tijdens de gezellige Nieuwjaarsbijeenkomst die door 230 mensen bezocht werd. Muziekvereniging DHV-VHV, jeugdband Bad Habits, The Milldancers, Sprundel Vocaal en My Generation traden op. Voor drankjes en hapjes zorgden de Verenigingsraad, de Parochiekern, muziekvereniging DHV-VHV, Sprundel Vocaal, het Dorpswerk en de plaatselijke ondernemersvereniging (OVS).

Bij de trekking van de loten van de eindejaar actie van OVS gingen de hoofdprijzen van elk € 450,-, naar de familie Bos, M. van den Broek en fam. Roovers uit Sprundel en P. Braat uit St. Willebrord. Ook zorgde de OVS voor een zaalprijs van € 250,- en die lootte Nel van Rest uit St. Willebrord.

Uitslag fietspuzzelzoektocht

Bovendien reikte Beleef Sprundel de prijzen uit van de fietspuzzelzoektocht die in 2019 plaatshad. Daar namen 160 personen aan deel. 48 van hen leverden hun formulier ingevuld in en hadden allen de foto’s op de juiste manier samengebracht. Schatting van de lengte van de route (30.200 meter) bepaalde de prijswinnaars: 1. Wies Boden-Aarts uit Essen, 2. Jo Konings en 3. Wim Aarts, beiden uit Sprundel. [l]