Bas de Graaf tijdens de Pagnevaartcross. FOTO JOS VAN DE REEP
Bas de Graaf tijdens de Pagnevaartcross. FOTO JOS VAN DE REEP Jos van de Reep

AVR´90 in Pagnevaartcross

RUCPHEN - Zondag 5 januari was er in het natuurgebied Pagnevaart weer volop activiteit. Op deze zondag werd voor de 22ste maal de Pagnevaartcross georganiseerd door AVO’83.

Ditmaal geen besneeuwde of modderige ondergrond. Dat is ook niet nodig, want het heuvelachtige parcours is op zich al zwaar en uitdagend genoeg. Om kwart voor twee gingen alle lopers, mannen en vrouwen vanaf de B-junioren tot en met de masters 65+, gezamenlijk van start. Alleen het aantal rondes varieerde per categorie. Als senior moest Rolino Dircken de volle 5 rondes afleggen, ruim 10 km. Rolino liep een prima wedstrijd en elke cross weet hij atleten achter zich te houden die in het verleden voor hem eindigden. Nu was het 38:23 een 9e plaats in de groep van 15 mannen. Dat was net achter Rik Palings, waarmee Rolino al vanaf zijn pupillentijd de sportieve strijd aangaat. Vier rondes waren er voor de masters vanaf 45 jaar. Na heel lange tijd maakte hier Bas de Graaf zijn rentree. Heel gemakkelijk lopend zat Bas goed mee vooraan, maar waarschijnlijk door het gemis aan wedstrijdritme bleek zijn tempo toch iets te hoog gegrepen. Halverwege moest gas terug genomen worden, waarbij Rolino hem passeerde, maar het resultaat voor Bas werd uiteindelijk toch een mooie 1e plaats bij de heren 45+. Slechts 1 master 55+, Henk Buessink van Achilles, moest Bas voor zich dulden. De tijd van Bas over 8 km was 30:57. Moe maar voldaan eindigde in dezelfde categorie ons clublid Frank Sjaardema als 9e in 35:57. Onlangs liep Frank tijdens de 10 km in Nispen een minuut sneller dan wat hij tot voor kort klokte. De trainingen op de nieuwe kunststofbaan zullen daar zeker debet aan zijn.

Tot slot de mannen 65+. Alhoewel in Oost-Brabant gestreden werd voor de titels Brabants Kampioen cross 2020, was met Chris Wouters van Thor en Chrisje Schrauwen de top van Nederland kwalitatief goed vertegenwoordigd in de Pagnevaartcross. Chrisje was ook deze keer niet opgewassen tegen de sneller startende Chris Wouters en was daarom aangewezen op de achtervolging. Met slechts 16 seconden achterstand werd het voor Chrisje Schrauwen een 2e plaats. Ook bij hem tevredenheid alom, want Chrisje is als master 65+ nog steeds in staat om zijn eigen tijden te verbeteren.

De volgende cross is de Kluiskenshof Achillescross op zondag 26 januari in Etten-Leur. Voor informatie zie www.arvachilles.nl. [l]