Succesvolle kerst-
voorstelling NEO

RUCPHEN – Het nieuwe jaar is begonnen: 2020. NEO bestaat 140 jaar en gaat dat uitgebreid vieren.

Daarom nu, in dit artikel, allereerst een korte terugblik op een zeer geslaagd kerstconcert; of eigenlijk kerstvoorstelling op Tweede Kerstdag 2019 in Agora. Het kerstverhaal werd verteld vanuit de verschillende hoofdpersonen van dit aloude verhaal. Een enkele keer aangevuld met een gedicht en steeds ondersteund door bijpassende muziek; soms instrumentaal, soms met zang. Op het scherm achter het orkest werden zelf gemaakte beelden getoond en op de voorgrond kwam gedurende de voorstelling letterlijk het thema “Planken voor een Stal” tot uiting. Een overvolle zaal was getuige van dit prachtige, verhalende en ontroerende concert. Het publiek was onder de indruk en vol lof. We kunnen terecht trots zijn op de vele talenten die onze vereniging rijk is. Complimenten aan alle deelnemers: muzikanten, solisten, dirigenten en vertellers, maar zeker ook aan de werkgroep en de mensen van de techniek voor het vele (onzichtbare) werk achter de schermen.

Jubilarissen 2019

Na afloop van het kerstconcert werden, in navolging van vorig jaar, wederom jubilarissen van NEO gehuldigd in de foyer. Dit jaar waren dat Ghislaine Marquering (25jr lid) en Lieske Smeekens (40jr lid). Zij werden toegesproken door de voorzitter van NEO en ontvingen resp. het zilveren en vergulde insigne met oorkonde van de KNMO (landelijke muziekbond). Frank Dircken werd kort vermeld vanwege 25jr rustend lidmaatschap. Verder was ook Simone Tuijl 40jr lid van NEO in 2019, maar zij was helaas ziek. Zij zal haar insigne met oorkonde uiteraard later alsnog ontvangen.

Oud papier

Afgelopen zaterdag was weliswaar de ‘eerste zaterdag van de maand’; en dus normaliter de dag waarop het oud-papier in de bebouwde kom van Rucphen wordt opgehaald. Maar, zoals vaker vermeld kan daarvan worden afgeweken. Meestal omdat er rondom bepaalde feestdagen een aangepaste planning kan gelden. Kijk voor de zekerheid dus altijd op de gemeentelijke afvalkalender voor de juiste data. Deze maand wordt a.s. zaterdag 11 januari het oud-papier opgehaald in Rucphen. Zorg er a.u.b. voor dat de oud-papiercontainers tijdig (8.30u) klaar staan op de daarvoor bestemde opstelplaatsen in uw straat, met de wielen naar de straatzijde. Plaats a.u.b. geen losse dozen of karton naast de kliko’s, maar probeer het ‘klein’ te maken zodat het toch in de container past (of vraag of het bij uw buren in de container mag). Bij voorbaat dank voor uw medewerking. [l]