Expositie Molen de Hoop 'Kunstparel 2020'

SPRUNDEL - De komende maanden zullen in het teken staan van het organiseren van een grote expositie Molen "Kunstparel 2020" in Dorpshuis De Trapkes in Sprundel op zondag 28 juni tijdens de St. Jansfeesten. Verschillende kunstuitingen met als onderwerp Molen Hoop komen op deze expositie aan bod, zoals schilderen, tekenen, beelden, illustrator, glasblazen, kantklossen, airbrush, fotografie, molenverhalen en molengedichten, De initiatiefgroep heeft daarom een aantal data vastgesteld voor vrije inloopavonden, op elke laatste donderdag van de komende maanden, van 19.00 tot 21.00 uur in Dorpshuis De Trapkes in Sprundel.

Iedereen die al bezig is met dit project of interesse heeft om hier nog aan mee te doen is welkom op: donderdag 30 januari - donderdag 27 februari - donderdag 26 maart - donderdag 30 april - donderdag 28 mei van 19.00 tot 21.00 uur in Dorpshuis De Trapkes. De inhoud van deze avonden bestaat uit: gezellig buurten....alleen dat......is ook mogelijk, koffiedrinken, kennismaken met de andere deelnemers aan dit project, werken aan het eigen schilderij of kunstwerk om het verder af te maken of er mee te beginnen, voorbereiden van de grote tentoonstelling op 28 juni 2020 tijdens de St. Jansfeesten, meewerken aan een gezamenlijk "molenschilderij" (groepsschilderij). We gaan afspraken maken over het inleveren van de tentoon te stellen schilderijen en andere kunstuitingen en nadenken over wat we met al deze schilderijen na de expositie kunnen doen. Belangstellenden kunnen antwoorden krijgen op nog onbeantwoorde vragen in verband met dit Molen "Kunstparel 2020"-project. Er worden lessen met "Kunstparel 2020"-opdrachten voor de leerlingen van BS Vinkenbos voorbereid die in de klassen begeleid worden door deelnemende kunstenaars. Mochten belangstellende nog graag in of rond de molen aan een kunstwerk willen werken dat zijn zij tijdens de openingstijden natuurlijk ook altijd van harte welkom in molen De Hoop op het Molenerf in Sprundel. Veel informatie is te vinden op: https://www.molensprundel.nl/kunstparel2020/

Leden van de initiatiefgroep bestaande uit: Els Hendrikx, Deen van den Broek, Daniël de Bruijn en Jan van den Broek zullen vaak ook aanwezig zijn op deze inloopavonden om zo samen dit molenproject tot een succes te maken. Graag tot ziens in Dorpshuis De Trapkes.

Vrijdag 17 januari ontving Molen De Hoop, in het kader van een Beleef Sprundel-arrangement, een groep bestaande uit 41 leden van Landelijke Gilde Kalmthout voor een presentatie "Onderin de molen” met een rondleiding. Een pannenkoekje en koffie droegen bij aan het genieten en volop meezingen met molenliedjes en luisteren naar een interessante uitleg.

Elke dinsdag zijn bezoekers tussen 10.00 en 15.00 uur en op de eerste en derde zaterdag van de maand van 11.00 tot 14.00 uur welkom in de molen. Er kan door de molenvrijwilligers een rondleiding gegeven worden en de bezoekers kunnen eens rondneuzen in de vitrine van “ ’t Sprundels Meulewienkeltje “ waarin alle molenproducten tentoongesteld worden. Alle informatie over molen De Hoop Sprundel is te vinden op de website. Voor het aanvragen van rondleidingen voor groepen of verenigingen kunt u ook op deze site, www.molensprundel.nl, terecht of stuur een mailtje naar molensprundel@gmail.com. [l]