De Prins en zijn jeugdraad. FOTO IVO VERMUNT
De Prins en zijn jeugdraad. FOTO IVO VERMUNT Ivo Vermunt

Carnavalsvibe uit het Kraaierijk, doar zit wa in!

RUCPHEN - Afgelopen zaterdag hebben we met velen de krant rondgebracht; maar liefst 70 volwassenen en kinderen hebben hierbij geholpen. Wat een sfeertje, onze dank aan alle vrijwilligers voor jullie hulp! En u bedankt voor de giften, we hebben een mooi bedrag dat we gaan investeren in komende carnaval. Denk bijvoorbeeld aan aanschaf kleding voor de steeds groter wordende jeugdraad.

Daarover gesproken willen wij nogmaals onder de aandacht brengen dat we hulp kunnen gebruiken bij de begeleiding van de jeugd. Zaterdag hebben we al mogen ervaren hoe enthousiast en gezellig het wel niet is met de jeugd erbij! De foto zegt genoeg toch? Maar door de vele aanmeldingen, waar we niet anders dan blij mee zijn, willen we iedereen vragen om eens na te denken om deze mooie groep (eventueel voor 1 of 2 dagen) mee te gaan begeleiden. Aanmelden kan via jeugdcarnaval@kraaierijk.nl.

Activiteiten
De eerstvolgende activiteit waar u ons kunt vinden is het Prinsenbal, wat dit jaar georganiseerd wordt door de Torensjouwers in Schijf. Wij kijken uit naar een mooie avond, waar onze Prins Ker met de andere prinsen zal strijden om de titel van het jaar. De kaarten voor het Kraaiemauwen van 7 en 8 februari vliegen de deur uit, zorg dus dat u op tijd bent! U kunt de kaarten verkrijgen bij Agora, Kachelshop, Café de Wereld en Martens tweewielers.

Op 15 februari is het de installatie van de Jeugdcarnaval. Dit zal plaatsvinden tijdens de jeugddisco in Agora. Bent u nieuwsgierig? Kom dan gezellig even kijken! En dan vanaf vrijdag 21-02-2020 gaat het echte werk beginnen. U zult ons overal tegenkomen, loopt u met ons mee in de polonaise?

De eerste verkoopdag voor de Kraaiebrunch is achter de rug en ook over die kaarten kunnen we melden, ben er op tijd bij ze vliegen de deur uit! Tijdens deze brunch zult u verwend worden met heerlijk eten en vindt er ook een heuse boerenbruiloft plaats. We gaan u verrassen, dit wordt een spektakel. Over kaarten gesproken; heeft u al een V.I.K. kaart te pakken?

Kinderoptocht
Als laatste willen we alle kleine kraaikes aanmoedigen om zich op te geven voor de kinderoptocht van dinsdag 25 februari. Het opstellen gebeurt bij woonzorgcentrum kerkakkers. Hier starten we en steken we het kruispunt van de Burgermeester de Weertstraat en de Burgermeester Antonissenstraat over, richting de Sint Martinusschool. We volgen hier de straat in een rondje en lopen vervolgens via de Kade richting de Agora. Onderweg zorgen we ervoor dat jullie nog wat lekkers krijgen! Op het jeu de boules pleintje eindigen we.

Heb je nu ook zo’n zin gekregen om mee te doen? Schrijf je dan snel in per mail, via jeugdoptocht@kraaierijk.nl Kinderen vanaf groep 1 t/m groep 8 kunnen zich inschrijven voor de kinderoptocht. Ook kraaikes die al op het voortgezet onderwijs zitten kunnen zich nog inschrijven, hiervoor is een speciale categorie. Voor meer informatie verwijzen we naar www.kraaierijk.nl/kinderoptocht/ Hopelijk zien we jullie allemaal dinsdagmiddag in de kinderoptocht of als publiek langs de kant. [l]