Iris (r), Nikki (l) en Iefke (achteraan).
Iris (r), Nikki (l) en Iefke (achteraan). trainster Karin

Twee Rucphense turnsters regiokampioen

RUCPHEN - Zondag 26 januari werden de regiokampioenschappen Zuid West Nederland voor de N1, N2, eerste en eredivisie turnsters geturnd in Breda. Voor Nikki Boeren, Iris van der Kloot en Iefke Jacobs uit onze gemeente, turnend bij Dynamo Roosendaal, werd het een mooie wedstrijdzondag.

Nikki mocht in de eerste ronde uitkomen in haar categorie pupil 1 N2. Ze heeft er al twee mooie kwalificaties opzitten in het district en mocht nu in de regiofinale laten zien wat ze kon. Nikki turnde een stabiele en nette wedstrijd, laat zien wat ze was wederom de beste van allemaal en mocht dan ook verdiend plaatsnemen op het hoogste podium.

Iris en Iefke kwamen in de tweede ronde uit, Iris in de categorie pupil 2 N2 en Iefke in de divisie senior A. Laatst genoemde is in ongeveer vijf jaar opgeklommen vanuit 4e divisie naar 1e divisie. Allemaal door verplichte promotie dus geheel zelf 'verdiend'.

Iris heeft ook in eerdere kwalificaties al laten zien dat ze mooi mee kan in haar categorie en ook voor haar is deze wedstrijd goed verlopen. Ook Iris mag zichzelf regiokampioene noemen voor het aankomende jaar.

Waar Iefke het vorig jaar soms nog wat moeilijk had met haar promotie naar deze klasse liet ze op deze dag zien dat ze toch goed mee kan en werd op drie toestellen tweede en op eentje derde. Dit was goed voor een welverdiende tweede plaats.

Allemaal goed gedaan dames! Op naar de eerste kwalificatie en naar de kwart finale voor deze turnsters.[l]