Koffie en worstebrood tijdens vergadering. FOTO JAN VAN BROEKHOVEN
Koffie en worstebrood tijdens vergadering. FOTO JAN VAN BROEKHOVEN Jan van Broekhoven

Eerste jaarvergadering van RAS

RUCPHEN - De voorzitter van RAS Wim Suijkerbuijk bedankte in zijn opening voor de geweldige belangstelling van haar leden voor een jaarvergadering . Het geeft aan dat de leden zich erg betrokken voelen en zich ook goed thuis voelen. Het is ook de bedoeling dat de leden mee denken met het programma en dat ze hun naam Actieve Senioren van Rucphen eer aan doen.

Het bestuur is ook blij dat zo veel leden mee willen denken en ook helpen. Een vereniging ben je samen en dat krijgt steeds meer gestalte. Extra werd de werkgroep kaarten in het zonnetje gezet. Zij hadden weer voor nieuwe kaarten gezorgd en ook die gingen in de pauze vlot van de hand. Het bestuur is daar erg blij mee, want van de opbrengst kunnen ze weer leuke dingen doen. Zoals nu bij de jaarvergadering een heerlijk warm worstenbroodje aanbieden. Heel trots was het bestuur om te kunnen melden dat de website van RAS klaar is. Iedereen kreeg aan het eind van de vergadering een handreiking mee om de website te openen. Het verslag van de secretaris was geen ellenlang verhaal, maar een powerpoint met foto's en kort verslag van de activiteiten van het eerste verenigingsjaar. Voor iedereen erg leuk en een dankbaar applaus van de leden voor Jan van Broekhoven was meer dan verdiend. Ook het financieel jaarverslag werd via een powerpoint getoond en werd door de penningmeester Wim van Meel nog van vakkundige uitleg voorzien. Ook hij kreeg een verdiend applaus. Belangrijk bij deze vergadering was het zomer- en winter programma. De Kraaiebrunch werd besproken met kaartverkoop op maandag 24 januari en 10 februari in Agora. Het totaal aantal beschikbare kaarten is 160. Na de eerste verkoopmorgen zijn er al meer dan 100 kaartjes verkocht. Dus als je nog kaarten wil, kom dan op tijd naar Agora op 10 februari.

Zomerprogramma
Het bevrijdingsfeest op 5 mei is de eerste activiteit voor het zomerprogramma. RAS wil dat in samenwerking met het Oranje comité helpen organiseren. Het belooft een hele happening te worden. Verder is er in de zomer het fietsprogramma en de fietstocht met barbecue en de busreizen. Aan de leden werd gevraagd om op blanco papiertjes aan te geven wat ze nog meer leuk vonden. Het bestuur wil dan proberen hier gehoor aan te geven. Na een vlotte vergadering kon de voorzitter om kwart voor 3 de vergadering afsluiten en gaf hij de regie aan caberetgroep De Gulle Lach. Deze traden 2 keer een uur op en wisten de leden kostelijk te vermaken. Er werd veel gelachen,maar ook gezongen. Kortom een mooie afsluiting van deze eerste jaarvergadering van RAS. [l]