Frank Sjaardema tijdens de Kluiskenshof Achilles-cross. FOTO PAUL VAN DONGEN
Frank Sjaardema tijdens de Kluiskenshof Achilles-cross. FOTO PAUL VAN DONGEN Paul van Dongen

AVR'90 in Kluiskenshof Achilles-cross Etten-Leur

RUCPHEN - Afgelopen zondag renden Rolino Dircken, Frank Sjaardema, Toon Heeren, Chrisje Schrauwen en René de Kok hun rondjes in bosgebied 'de Kogelvanger' tijdens de Kluiskenshof Achilles-cross in Etten-Leur.

Ondanks het feit dat op minder dan 10 km afstand in Breda ook de Mastbosscross was en in Zundert de kwekerijloop, viel het aantal deelnemers niet tegen, het was schitterend loopweer. Ook het commentaar van speaker Kees Maas (bekend van vele wielerrondes en Achilles een warm hart toedragend) was zonder meer briljant. Trainer René de Kok hield een goed gevoel aan de kerstcross over en besloot om in deze voor hem ook 'thuiswedstrijd' weer deel te nemen. Als gevolg hiervan bestond het podium bij de masters 65+ voor 2/3 uit AVR’90 leden. Ditmaal was het verschil tussen Chris Wouters van Thor met Chrisje Schrauwen slechts 2 seconden, helaas nog steeds in het voordeel van Chris. Toon Heeren was niet alleen de snelste master 45+, maar liet ook alle jongere masters 35+ achter zich. Frank Sjaardema (7e master 45+ in 35:12) liep deze cross weer mooi iets sneller dan in de Pagnevaartcross. Rolino Dircken sloeg dit seizoen nog geen enkel cross in het ARWB-circuit over. De te lopen afstand voor de heren senioren was deze keer 10,3 km. Net als Frank werd Rolino (met een tijd van 40:08) zevende in zijn categorie. Yvonne Boot kon wegens een blessure helaas niet zelf starten in haar cross, maar zij was wel als fysiotherapeute aanwezig om de spieren van de deelnemers te verwennen.

Laatste cross ARWB-crosscircuit

De volgende, tevens laatste cross van het ARWB-crosscircuit 2019-2020 is de DJA cross op zondag 16 februari. Voor informatie zie www.dja-zundert.nl[l]