Alzheimer Café in Roosendaal

ROOSENDAAL - Maandag 17 februari is het thema: Bejegening in tijden van dementie. Door het proces van dementie ontstaat er schade aan het brein, daar kan niemand iets aan doen. Dit heeft -op den duur- gevolgen voor alle facetten van het dagelijkse leven. Zo ook voor de manier waarop je met elkaar omgaat en met elkaar communiceert, dat gaat over bejegening.

Oude vertrouwde omgangsvormen verdampen. Dat is een feit dat niet te veranderen is. Hoe je ermee omgaat wel. Vaak kun je daar wel ondersteuning bij gebruiken! Madeleine Timmermann neemt ons mee op een ontdekkingstocht.

Wat is nodig voor een goede bejegening in tijden van dementie? Hoe kun je leren meebewegen? Stapje voor stapje op weg naar een nieuwe manier van omgaan met elkaar. Anders dan voorheen, maar toch ook waardevol. Aan de hand van veel voorbeelden uit het dagelijks leven staan we stil bij de vijf componenten van bejegening: zien, weten, doen, reflecteren en zijn. Het is niet eenvoudig, maar alle beetjes helpen.

De volgende bijeenkomst is op maandag 16 maart: De notaris | Mr. Dorresteijn.

Voor meer informatie en/of reacties: Adriënne Roks: 06-23561048; a.roks@alzheimervrijwilligers.nl.

Waar
Het Alzheimer Café Roosendaal vindt plaats in Centrum voor Wonen & Zorg De Brink, Melis Stokelaan 5, 4707 HP Roosendaal.. Er is voldoende gelegenheid om gratis te parkeren. U hoeft zich vooraf niet aan te melden en de toegang is gratis. [l]