Voorzitter Marcia Hendriks overhandigd Cheque aan bestuur Roparunteam SV Sprundel (Maud van der Linden, (teamcaptain) Dirk Buijs, Susanne Peeters, Petra Peeters en Ilse Melissen.
Voorzitter Marcia Hendriks overhandigd Cheque aan bestuur Roparunteam SV Sprundel (Maud van der Linden, (teamcaptain) Dirk Buijs, Susanne Peeters, Petra Peeters en Ilse Melissen.

Rotaryclub doneert 1500 euro aan team SV Sprundel

SPRUNDEL - Het zal men waarschijnlijk niet ontgaan zijn dat Roparunteam SV Sprundel dit jaar voor de tweede keer gaat deelnemen aan de run van Parijs naar Rotterdam. Dit jaar loopt het team speciaal voor twee regionale doelen: Stichting Jacqueline en Yellow Roses Foundation. Mede hierdoor mocht het team tijdens de 30 uur van Sprundel een genereuze cheque van €1500,- ontvangen uit handen van Marcia Hendriks, voorzitter van de Rotaryclub Halderberge – Seppe.

Elke organisatie, instelling of stichting die zich inzet voor de palliatieve zorg van kankerpatiënten kan ondersteuning aanvragen bij Stichting Roparun. Dit jaar wilt Team SV Sprundel vooral geld ophalen voor Stichting Jacqueline en Yellow Roses Foundation. Om op lokaal niveau een bijdrage te leveren.

Regionale doelen
Stichting Jacqueline, gevestigd in Sint-Willebrord, biedt maatschappelijke ondersteuning aan mensen met de diagnose kanker. Ze bieden activiteiten en cursussen aan ter bevordering van het welzijn en participatie. De Yellow Roses Foundation, gehuisvest op de Sprundelsebaan, geeft vrouwen met kanker of een andere levensbedreigende ziekte een verwendag, waarbij het ziek zijn even op de achtergrond raakt en het alleen om de persoon zelf draait. Zij verwoorden dat ook mooi met: ‘Een dag waarop je weer bent wie je bent, niet wat je hebt’.

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs, Bremen en Almelo naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Het motto is dan ook: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. [l]