Nikki met haar twee regiotitels om haar hals, brug en balk.
Nikki met haar twee regiotitels om haar hals, brug en balk. trainster

Mooie zaterdag voor drie turnsters uit de gemeente

RUCPHEN - Iris van der kloot uit Rucphen, Iefke Jacobs uit schijf en Nikki Boeren uit Sprundel turnden op deze dag hun Regionale Toestelfinales in Breda.

Iris begon op balk als allereerste. Altijd een spannend onderdeel om op te beginnen met helaas 1 val. Ze werd hier 6e, door naar vloer met een mooie oefening. Hier eindigde ze 3e en dus de bronzen medaille voor haar. Door naar het toestel spong met twee zeer mooi uitgevoerde sprongen die als beste werden beloond op deze dag. Het goud dus hier voor haar, regiokampioene sprong! Op naar het laatste onderdeel brug waarbij het bij inturnen helaas even mis ging. Door de schrik en wat hoofdpijn kozen de trainers ervoor om tijdens de wedstrijd bij te staan en daar waar nodig te vangen. Gewoon om het angstgevoel weg te nemen, geen hoge klassering daardoor maar soms zijn andere zaken belangrijker.

Alsnog knap met twee medailles naar huis.

Nikki Boeren

Nikki begon op brug met een mooie stabiele oefening die werd beloond met het hoogste punt en ze kreeg dus goud, starten op het tweede toestel met een titel op zak geeft vleugels….op naar meer…Door naar de balk met de zenuwen in de benen wist ze te blijven staan en haalde ook hier het hoogste punt van allemaal en dus wederom een gouden medaille. Ook op vloer een goed uitgevoerde oefening maar helaas turnde een andere een tiende van een punt beter en dus hier zilver. En dan naar het laatste onderdeel sprong. Twee nette sprongen leverde haar wederom het zilver op.

Nikki kon dus zeer tevreden met 4 medailles naar huis.

Iefke Jacobs

Iefke begon op het toestel brug. Door een foutje van haar team maatje wist ze dat haar eigen oefening goed uitgevoerd moest worden. En dat wist ze voor elkaar te krijgen. Ook de andere senioren uit de regio konden hier niet aan en wist ze dus haar teammaatje te verslaan en de regiotitel brug binnen te slepen, een bijzondere prestatie op dit toestel voor haar. Op sprong werd ze 3e en dus weer een medaille, het brons. Ze kwam in de flow….Met een mooie vloer werd ze ook nog eens knap 2e en dus zilver en als laatste op balk, waar ze ook nog eens viel, toch het zilver weten te bemachtigen. Iefke kon vol trots met 4 medailles naar huis.

Totaal namen deze dames uit de gemeente Rucphen dus 10 medailles mee naar huis. Top gedaan dames! [l]