2e plaats Maud van de Maagdenberg.
2e plaats Maud van de Maagdenberg.

Maud van den Maagdenberg zilver op Regiofinale

RUCPHEN - Zaterdag 15 februari turnde Maud van den Maagdenberg uitkomend voor de B selectie van Dynamo Roosendaal haar regiofinale met een mooie zilveren medaille en plaatsing voor de halve finale NK als resultaat.

Maud startte dit seizoen voor het eerst in de keuze-oefenstof. Wat voor de meeste turnsters een grote overstap is, bleek voor Maud een fijne overstap. Ze turnt het hele seizoen al heel stabiel en wist zich door goede resultaten op de voorwedstrijden te plaatsen voor de regiofinale. Deze vond afgelopen zaterdag plaats in Breda.

Maud begon bij het toestel balk en turnde hier een nette en stabiele oefening. Ze behaalde een hoge score van 11.30. Daarna op naar vloer waar Maud dit jaar voor het eerst een oefening op een zelfgekozen muziekje turnt. Ze deed dit netjes en gecontroleerd wat een mooie 11.55 opleverde. Na twee toestellen stond Maud eerste in de ranking. Dit zorgde toch wel voor wat meer spanning. Gelukkig hield Maud haar hoofd koel op het toestel sprong en scoorde daar een 11.50. Het laatste toestel was brug. Maud moet hier altijd hard voor werken en ze heeft dit de afgelopen tijd dan ook gedaan. Dit resulteerde in een mooie 10.30.

Uiteindelijk was dit genoeg voor een mooie tweede podiumplaats en doorstroming naar de halve finale NK. [l]