Jeugdprinses installeert hofdames. FOTO HERBERT WIJNEN
Jeugdprinses installeert hofdames. FOTO HERBERT WIJNEN Herbert Wijnen

Jeugdinstallatie Kraaierijk een groot succes

RUCPHEN - Zaterdag 15 februari was het dan eindelijk zover voor de jeugd. Zij werden geïnstalleerd als jeugdraad. Met zo een grote groep zijn we in de mogelijkheid om meerdere rollen te kunnen aanbieden, wat voor de kinderen natuurlijk wel zo leuk is. Deze installatie werd in Agora gehouden tijdens de jeugddisco: een groot succes. Zowel wij als de kinderen kijken uit naar een mooie samenwerking komende carnaval.

Het duurt niet lang meer voor we met zijn allen er een groots feest van zullen maken. Op vrijdagochtend lopen de kinderen van Het Palet en de Sint Martinusschool een optocht. Dit jaar vindt deze plaats op en rondom Het Palet. Komt dat zien, want de kinderen en leerkrachten hebben weer ontzettend hun best gedaan om er een kleurrijke optocht van te maken.

In de avond is er in De Wereld het moederkesbal en in Agora HET Dalkebal.

Heeft u de V.I.K kaarten bemachtigd? Zo niet, vraag dan nog even aan iemand van de stichting of ze er nog hebben. We zullen zaterdagochtend bij De Wereld verzamelen om 8.30u en vertrekken dan te voet naar het gemeentehuis. Onderweg wordt de inwendige kraai goed verzorgd. Een heuse Kraaiemars wordt er verwacht, er hebben al 80 mensen officieel bevestigd dat ze mee zullen gaan. Dit belooft een spektakel te worden!

In de middag zien we graag de kleine Kraaikes en hun ouders bij Agora, lekker hossen en dansen.

Programma
En dan is het alweer zondag, De Mega-optocht van het Kraaierijk. We kunnen u melden dat dit de grootste optocht wordt uit de geschiedenis van het Kraaierijk. Zo zijn er maar liefst 22 deelnemers: 11 wagens, 9 groepen en 2 duo’s. Genoeg om naar uit te kijken dus. Op deze middag is er op verschillende plekken wat doen. Maar we zien u ook graag langs de route.

Maandagochtend is de seniorenbrunch in Agora, waar we gaan starten met een echte boerenbruiloft, hiermee zijn we uniek, want wij zijn het enige kerkdorp dat hiermee mag pronken. Er zijn een bruid, bruidegom en bruidsjonkers gevonden die u heel graag willen verrassen. Na deze bruiloft worden de senioren verwend met een heerlijke brunch.
In de middag en avond zijn er ook weer verschillende activiteiten waar u aan deel kunt nemen.

Dinsdag, laatste dag van carnaval. In de middag is de jeugdoptocht. Nog geen deelnemer? Schrijf je dan in via jeugdoptocht@kraaierijk.nl. Altijd weer een genot om te kijken wat de kinderen voor moois hebben gemaakt. We zien u daarna graag in de zaal van De Wereld voor de prijsuitreiking.
Om 18.00 uur zullen we met zijn allen verzamelen om met de lampionnenoptocht te vertrekken naar de afsluiting van carnaval: de Kraaiverbranding.

Graag zien we u komend weekend ergens voorbij hossen.
Bij zijn is meemaken. [l]