Start van DJA-cross. FOTO PAUL VAN DONGEN Paul van Dongen

Dennis grootste
tegenstander in DJA-cross

RUCPHEN - Zondag 16 februari organiseerde DJA in Zundert de laatste cross van het ARWB-circuit 2019/2020. Het was nog even spannend of de cross wel door kon gaan. Vanaf zaterdag werden de weersvoorspellingen angstvallig gemonitord, maar omdat de cross grotendeels over het open veld liep werd besloten de cross door te laten gaan.

De omstandigheden waren behoorlijk afwijkend in vergelijking met voorgaande jaren. Terwijl crossen een winteractiviteit behoort te zijn, werden er afgelopen zondag recordtemperaturen gemeten. Geen sneeuw of hagel, maar een temperatuur van 16 graden met een zonnetje dat zich heel af en toe liet zien. Waar de lopers wel mee af te rekenen hadden was een onbekende tegenstander, Dennis geheten. Dat was de naam die de weerkundigen aan deze superstorm hadden gegeven en die deze dag zou huishouden. Gelukkig was Dennis zo vriendelijk om alles omver te blazen terwijl de laatste lopers aan het uitlopen waren en de hevige slagregens waren er pas toen de deelnemers weer thuis waren. Een drietal lopers van AVR'90 ging van start op dit afwisselende parcours met slechts enkele modderige stukken langs de beek en pas aan het einde van elke ronde was het vol in de wind lopen. Bij de senioren liep Rolino Dircken een uitstekende wedstrijd. Op de afstand van 10,6 km werd het een 6e plaats in 42:57, op slechts driekwart minuut achter Thijs Staps van Road Runners Etten-Leur en ver voor Thijs zijn clubgenoot Thomas Crul die twee weken geleden tijdens de Achillescross nog ruim anderhalve minuut sneller liep als Rolino.

Alle masters 45+ en ouder die 7,6 km hadden af te leggen, werden in een groep geklasseerd. Onder hen werd Frank Sjaardema 9e in 34:55 waarmee Frank op weer een goede wedstrijd terug kan kijken. Trainer René de Kok kwam na een vlak gelopen wedstrijd als 13e binnen in 40:43.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking van het ARWB-circuit 2019/2020 voor A/B-junioren, senioren en masters vindt plaats op vrijdagavond 21 februari bij Achilles in Etten-Leur. Chrisje Schrauwen is tweede geworden in de categorie masters 65+. Rolino Dircken valt met zijn 4e plaats bij de senioren net buiten het podium en Frank Sjaardema werd 7e in de categorie masters 45+. [l]