Priens Gudo 1e verrast opperkok Mien met de onderscheiding. FOTO CEES COPPENS
Priens Gudo 1e verrast opperkok Mien met de onderscheiding. FOTO CEES COPPENS Cees Coppens

Graskneuzersbal KBO
Zegge super gezellig

ZEGGE - Donderdagmiddag 20 februari werd in de Nieuwenbergh de jaarlijkse carnavalsmiddag gehouden met veel liefde en leut. Precies om 11 over 11 konden de mooi uitgedoste KBO leden een plaatsje bemachtigen in de toneelzaal om zich te laten verrassen door allerlei optredens georganiseerd door 2 KBO bestuursleden Lisette van Peer en Ria Veeke.

Prins Gudo 1e samen met nar Jupke en raadsleden werden door hun warm ontvangen, daarna opende Prins Gudo 1e de vrolijke middag met het opscheppen van Mien’s heerlijke erwtensoep met brood en spek.

Het werd muisstil… zo lekker was de soep van Mien. De feestgedruis begon pas echt na de soep met het optreden van het bestuur zij zongen in polonaise het lied ’Ik zou met jou de hele nacht de polonaise willen doen’.

Optredens

Daarna optredens door Jo Breugelmans met haar smakelijke humoristische verhalen, de 2 gezusters (Toon en Joke Oomen) met het lied: ‘’En dan moetje m’n zuster zien”. Siem Swart en Riet Thompson met het lied: “Omdat ik zoveel van je hou“. Jan van Overveld als koster over hopeloze gevallen en meer mooie ludieke opmerkingen. Het Carnavalsduo Conny en Anja zong met veel succes oude carnavalskrakers. Ook niet te vergeten het mooi gezongen optreden van Pater Simon met het lied: ‘Ik heb eerbied voor jou grijzen haren’. Alle optredens werden hartelijk beloond met een groot applaus.

Tussendoor werd er bingo gedraaid door Prins Gudo 1e en nar Jupke, je kon er heerlijke worsten en zult en bloedworst mee winnen.

Onderscheiding

Tot slot werd de opperchef kok van de Nieuwenbergh erbij gehaald Mien Slooters. Zij kreeg van Prins Gudo 1e een speciale Grasduiner onderscheiding vanwege het feit dat zij haar laatste jaar ingaat is als chefkok van de Nieuwenbergh. Ruim 20 jaar erwtensoep uit Mien’s Corner dat verdiende een daverend applaus. Ria en Lisette gaven Mien een speciale kluif als dank voor de vele jaren trouwe dienst.

Dank

Ten slotte bedankten zij namens het bestuur, Prins Gudo 1e met gevolg, alle deelnemende ‘artiesten’, de man van het geluid Johan Jansen en alle vrijwilligers van de Nieuwenbergh voor hun bijdrage aan dit gezellige Graskneuzersbal 2020. [l]