De prijswinnaars van de pub-quiz. FOTO DICK RINGELBERG
De prijswinnaars van de pub-quiz. FOTO DICK RINGELBERG Dick Ringelberg

Rolino en Chrisje op podium ARWB-crosscircuit

RUCPHEN - Op vrijdag 21 februari werden de prijzen van het ARWB -crosscircuit 2019/2020 aan de A/B-junioren, senioren en masters uitgereikt. Omdat de prijsuitreiking in 2019 direct na afloop van de laatste cross door de atleten niet als prettig ervaren werd, namen enkele atleten van Achilles het initiatief om de prijsuitreiking dit jaar te organiseren.

In het reglement van de ARWB staat dat de prijsuitreiking binnen 2 weken na de laatste cross moet zijn, en daarom werd gekozen voor de eerste vrijdag volgende op de laatste cross bij DJA. Daarbij werd over het hoofd gezien dat deze vrijdag de eerste dag van het carnavalsweekend was. Toch waren er een kleine 50 belangstellenden aanwezig bij de prijsuitreiking.

Pub-quiz
Achilles-voorzitter Jan van Praat heette iedereen welkom waarna hij het woord gaf aan Ton Gommers, de cross-coördinator van AVO’83, die kort terugblikte op het cross-seizoen 2019-2020. Daarna was het de beurt aan Peter Gulden van Achilles die de bezoekers in twee delen met elk 3 rondes van 10 vragen een leuke pub-quiz voorschotelde. De Achilles-leden waren hierbij licht in het voordeel door hun mogelijke kennis van Etten-Leur. Na het eerste deel van de pub-quiz werden de prijzen aan de dames uitgereikt. In het tweede deel van de quiz werden door enkele groepen aanzienlijk minder punten gescoord maar dat deed niets af aan de gezellige avond.

Prijsuitreiking
Daarna werden de prijzen aan de heren uitgereikt. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving was er wèl een podiumplaats voor Rolino Dircken. Rolino miste dit seizoen geen enkele cross en behaalde met 220 punten uit zijn beste 3 crossen een mooie derde plaats. Voor Frank Sjaardema was er een vijfde in plaats van zevende plaats in de categorie masters 45+. Omdat AVO’83 na de Pagnevaartcross geen prijzen in de categorie masters 65+ uit kon reiken ontvingen Chris Wouters, Chrisje Schrauwen en Toon van Peer aan het begin van de avond alsnog hun medaille. In dezelfde volgorde mochten zij op het podium komen voor de prijsuitreiking van het circuit. Na 4 wedstrijden was de strijd om de podiumplaatsen al beslist en stond Chrisje Schrauwen met 280 punten op de tweede plaats. Een eventuele overwinning in de DJA-cross kon daar geen verandering meer in brengen. Was dat wellicht de reden dat zowel Chris, Chrisje als Toon niet meer aan de start verschenen bij DJA. Of was de storm Dennis daar de oorzaak van? Ook de nummers 1, 2 en 3 van de pub-quiz werden beloond met leuke prijsjes. Daarna bleef het nog lang gezellig in de kantine van Achilles.

Herhaling vatbaar
Deze afsluiting van het circuit was zeker voor herhaling vatbaar en Achilles-leden boden spontaan aan om volgend jaar deze afsluitingsavond weer te organiseren. Maar dan niet meer op carnavalsvrijdag. [l]