Heikneuters verplaatsen optocht naar zaterdag 28 maart

SINT WILLEBRORD - Zoals vele andere plaatsen hebben ook de Heikneuters de Grote Optocht van Heikneuterslaand moeten annuleren. Ze hebben hem nu verplaatst naar 28 maart a.s.

Zoals vanouds vertrekt de optocht om 14.00 uur door de straten van Sint Willebrord. De route is terug te vinden op hun Facebook pagina.

Aansluitend vindt dan bij de residentie de Kwast de Afterparty plaats met prijsuitreikingen en verkiezing van het nieuwe motto 2021.

Ondanks het feit dat de optocht geannuleerd is, kijken de Heikneuters terug op een zeer geslaagd carnaval. De moederkusballen bij de Kwast en Baracuda bar werden druk bezocht en kon men al de mooie creaties aanschouwen. "Dat is toch wel waar we als dorp enorm in uitblinken", aldus de voorzitter.

Dan was daar op carnavalsvrijdag de lichtjesoptocht die wel gewoon door kon gaan met aansluitend de 24 uurkes vurraf party bij de Kwast. Volgens de Kwast wel redelijk uniek voor Sint Willebrord om op vrijdagavond een zo goed als volle zaal te hebben met leut vierders.

Carnavalszaterdag was een drukke dag voor de Heikneuters, zo was daar in de ochtend al vroeg de Sleuteluitreiking op het Gemeentehuis en werd aansluitend BaronieTV bezocht, welke uitzending live te volgen was op TV en internet. Vervolgens werd het Nachtuilenrijk bezocht om naar de mooie optocht te kijken.

Het volledig uitverkochte carnavalsbal op zaterdagavond en zondagmiddag werd geopend door de Heikneuters en Dweilorkest Stik Leutig. Maandag werden nog enkele ziekenbezoeken gedaan en de Heidestede bezocht, waarbij 's-avonds de Kroegentocht op de agenda stond.

Dinsdag stond het 'alles vur tjong' bal op de agenda bij residentie de Kwast. Al met al zeer vervelend de optocht te moeten annuleren, maar was het feestgedruis er niet minder op.

"We gaan nu proberen om te knallen op 28 maart. We zijn weer al volop aan het voorbereiden en hopen dat we de optocht wat groter kunnen maken, omdat er nu wat meer mogelijkheden zijn in de omliggende dorpen. We hopen dan ook dat we deze bereid kunnen vinden om deel te nemen aan de optocht", aldus de voorzitter. Er verschijnt een dezer dagen een nieuw inschrijfformulier op de website. [l]