Elly van Mechelen probeert samen met Jacquelina Willemse een duofiets. FOTO ELLY VAN MECHELEN
Elly van Mechelen probeert samen met Jacquelina Willemse een duofiets. FOTO ELLY VAN MECHELEN Elly van Mechelen

Vrijwilligers gevraagd voor duo-fiets in Sprundel

SPRUNDEL - Op zaterdag 25 april wordt een duo-fiets voor Sprundel gepresenteerd. Die wordt, mede dankzij donaties, aangeboden, door de stichting Hart voor Sprundel.

In principe kan daarna van de fiets gebruik gemaakt worden door en voor alle Sprundelaren die niet alleen kunnen fietsen. Er zijn echter nog wel vrijwilligers nodig om met mensen te gaan fietsen en het nodige te regelen.

Initiatief
Medewerkers van het St. Janshof zagen elders hoe ouderen en mensen met een beperking op een duo-fiets genoten. Zij namen het initiatief om tot zo’n fiets voor Sprundel te komen. De stichting Hart voor Sprundel en het plaatselijk Dorpswerk sloten zich er bij aan. Samen gingen ze het nodige organiseren. Het viel niet mee om een geschikt onderkomen voor de fiets vinden, maar plaatselijke ondernemers en vrijwilligers hebben inmiddels kosteloos voor een mooie berging gezorgd, bij het St. Janshof. Wilt ten behoeve van het laten rijden van de duo-fiets vrijwilliger worden, neem dan contact op met Elly van Mechelen, e-mail: elly.van.mechelen@groenhuysen.nl. Als u zich aanmeldt wordt u uitgenodigd om op dinsdagavond 14 april naar het St. Janshof te komen voor een kennismaking met de fiets en enige instructie. [l]