Een sporthal vol handballende jeugd. FOTO B. VERBRAAK
Een sporthal vol handballende jeugd. FOTO B. VERBRAAK B Verbraak

Handbal op afstand

RUCPHEN - Het Corona-virus bepaalt het dagelijkse functioneren in Nederland en ver daarbuiten. Ook de handbalvereniging ondervindt hiervan de consequenties; in navolging van het advies van de gezondheidsinstanties, NOC*NSF en de handbalbond heeft Orion al haar activiteiten gestaakt tot nader orde.

Dat betekent voor de komende weken geen trainingen en geen competitiewedstrijden. Ook de seizoensafsluiting op zondag 29 maart en de spelregeltest in de ochtend zullen worden opgeschort en de deelnemenrs vanuit SportSportief zullen even moeten wachten voordat mogen komen 'proeven' aan de handbalsport. Achter de schermen worden er nog wel wat organisatorische zaken afgehandeld, maar voor de komende weken staat de handbal dus even in de vrieskast.

Gelukkig kunnen we onze jeugd nog wel uitdagen op afstand! Stilstand is achteruitgang, zo ook met de handbalontwikkeling. Op ons YoutubeKanaal hebben wij de afgelopen jaren diverse handbaltrucjes opgenomen met onze eigen jeugd; www.youtube.nl/hvorion Hiermee kan onze jeugd zich thuis uitdagen om hun balvaardigheid op niveau te houden. En wellicht zijn er nog sportieve ouders die mee durven doen... [l]