Zegse Caritas en KBO Zegge nemen initiatief

ZEGGE - Nieuws voor Zegse ouderen naar aanleiding van corona.

Het besluit van de overheid om als gevolg van het coronavirus het aantal bijeenkomsten met meerdere mensen, te beperken, heeft ook voor de activiteiten door en voor de ouderen op de Zeg directe gevolgen. Tot 1 juni zijn er geen activiteiten.
Verder is de Nieuwenbergh gesloten.
In de kerk zijn er op zondag geen diensten, de kapel blijft open.

Wat we verder vernamen is dat de activiteiten in Mariavaart voorlopig niet doorgaan en dat ook de bridge bij de tennis op maandagmiddag vervalt.

Sociaal isolement
Enkele mensen kwamen met ideeën om extra aandacht te schenken aan ouderen, die door alle ontwikkelingen in een sociaal isolement dreigen te komen. Een gevoel van eenzaamheid ligt op de loer.

Vertegenwoordigers van de plaatselijke Caritas en KBO-Zegge zijn onlangs gestart met regelmatig contact te zoeken met een aantal Zegse ouderen. Op deze manier hoopt men dat ook deze mensen een weg kunnen vinden om een praatje te maken.

Als je mensen kent, waarvan je denkt, dat zij in deze periode wel een beetje extra aandacht mogen krijgen, bel deze personen dan op voor een praatje. Als je namen en telefoonnummers doorgeeft aan de onderaan genoemde vertegenwoordigers van Caritas en KBO, komen deze mensen ook in het gezamenlijke systeem van beide verenigingen. Zij zullen dan ook van die kant regelmatig worden benaderd. Als de betreffende oudere geen prijs stelt op deze vorm van contacten of anderszins, dan wordt dit uiteraard gerespecteerd. Zodra er meer nieuws is, wordt dit zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

Voor nadere informatie of als je zelf belangrijk nieuws hebt, kun je altijd contact opnemen met onderstaand genoemde personen. Ontwikkelingen worden gebundeld en gezamenlijk bekend gemaakt via de gebruikelijke kanalen. Het adres van de website van KBO-Zegge is gewijzigd: kbo-brabant.nl/kbo-zegge. Wij gaan er van uit dat iedereen via krant en tv voldoende op de hoogte is van hoe te handelen in deze bijzondere periode.

Nadere informatie of het aanmelden neem gerust contact op met Cees Coppens, bestuur van KBO-Zegge; tel.545488; Toon Oomen,
Caritas-Zegge; tel.541930). [l]