Verenigingsnieuws van de FC Brabantia

RUCPHEN - Nieuws wat is nieuws, er is geen onderwerp dat meer besproken wordt dan het coronavirus, dat is nieuws. Het virus dat ronddoolt over de wereld en overal meedogenloos toeslaat, is een situatie die wij niet echt kennen. De grootste risicogroep zijn de ouderen. Wat kunnen we er aan doen? Niet meer dan de regels volgen van de regering en de deskundigen, die over de gehele wereld elkaar soms weer tegenspreken.

Voor de club blijft er niets anders over dan deze regels op te volgen omdat dat onder de gegeven omstandigheden het beste lijkt, niemand weet precies de oplossing. De virologen doen hun best en handelen naar eer en geweten, zij hebben dit ook nog niet meegemaakt, voor hen is de wetenschap leiding- gevend. Wanneer is de piek en hoe lang gaat het duren, weten we niet.

Regels in acht nemen

Wij als fietsclub maken ons ondergeschikt aan deze regels en hebben onze leden van het begin af aan het advies gegeven de regels in acht te nemen. Via speciale berichten is dit aan de leden bekend gemaakt. We zijn onmiddellijk gestopt met onze clubritten, geen vergaderingen en/of bijeenkomsten meer, voorlopig tot nader order.

Indien er overleg nodig is gebeurd dit via e-mail, telefoon en app om maar enkele mogelijkheden te noemen.

Samen fietsen voorlopig vergeten

De activiteiten die op de kalender staan daar zijn we niet zeker van of ze wel door kunnen gaan, zoals de passage van de Vuelta en onze ledenwerving. Het is afwachten, de toekomst zal het leren. Het fietsen kan wel doorgaan voorlopig maar dan alleen, ieder voor zich. De sociale contacten op afstand, voor bestwil. Dit vraagt meer discipline van ieder van ons, het samen fietsen moeten we voorlopig vergeten. Dit voor het goede doel, onze gezondheid gaat boven alles.

Het alleen fietsen kan ook voordelen opleveren, zoals nieuwe routes verkennen of zelf nieuwe routes maken. Ontdek andere wegen, neem eens een andere weg waarvan je niet weet waar die eindigt, verrassingen zijn niet uitgesloten.

Als ik de berichten op de app volg dan zijn er clubleden die voor hun gestelde doelen in training zijn en blijven, waarvan ze nu niet weten of ze wel door zullen gaan. Volhouden en ga er voor.

Als we als club de balans op maken kunnen we stellen dat een groot gedeelte van het fietsseizoen heel anders verloopt dan we gedacht hadden en we waren zo goed begonnen. Kunnen we na 1 juni ons karretje weer aanhaken, we weten het niet.

Het enige wat we wel kunnen, oppassen en proberen gezond te blijven. Verder wensen we voor iedereen het beste en tot later.[l]